Презентація всеукраїнської кампанії «Дискримінація обмежує. Протидій!»

Зазвичай у повсякденному житті ми не замислюємося над тим, що дискримінація існує. Доки ми самі, чи наші родичі чи друзі не зіштовхнемося з обмеженням своїх прав. Проте мало кому з нас вдається відновити свої права чи отримати послугу, в якій нам було відмовлено. Це зазвичай відбувається через те, що ми не знаємо, що робити у випадках, коли нас дискримінували.

Організатори кампанії, а саме: Коаліція з протидії дискримінації в Україні, Центр інформації про права людини за підтримки Pact, Inc. в Україні та міжнародного фонду «Відродження» розказали про порушення прав людини в Україні, а головне – про те, як із цим боротися.

Вони наголошують: дискримінація стосується кожного. І доводять простими прикладами: «Чи траплялося, що вас не взяли на роботу, бо вам всього 20 років? Це дискримінація. Не взяли на роботу, бо вам уже 40? Це дискримінація. Не взяли на роботу, бо ви... жінка? Немає можливості потрапити в магазин, бо є сходи, а ви пересуваєтеся на інвалідному візку? Це дискримінація... Ви не «тієї» національності? Не «тієї» сексуальної орієнтації?...».

Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки