Після пар - у кіно. DOCU/CLUB сприятиме відкриттю студентських кіноклубів
Студентська молодь традиційно бере участь у більшості найважливіших подій нашої новітньої історії - від Революції на граніті до Революції Гідності та до захисту України від російських загарбників.
19 жовтня 2022

8 жовтня кіноклуби Docudays UA та Українська асоціація студентів - UAS підписали спільний Меморандум про партнерство та співробітництво.

 

Кіноклуби Мережі DOCU/CLUB вже працюють у багатьох закладах освіти, наші модератори проводять покази фільмів у вишах. Меморандум про партнерство дасть змогу поглибити і розбудувати цю співпрацю. Шукати активних однолітків, творити власні спільноти, долучатись до місцевого чи студентського самоврядування - це ті завдання, які спільно виконуватимуть Мережа DOCU/CLUB та УАС через документальне кіно. Ми плануємо відкривати нові студентські кіноклуби у закладах освіти по всій території України. Це означає, що зовсім скоро ми будемо знайомитися з новими активними модераторами кіноклубів.

 

Це означає, що зростатиме рівень правової освіти студентства. Це означає, що зростатиме вплив активної молоді на прийняття рішень щодо державної політики та практичне залучення молодих людей до тих змін у країні, що їх усі ми так прагнемо.

 

 

Актуалізація важливих для молоді проблем є одним із завдань нашої співпраці, але не єдиним. Важливо надати студентам інструменти для боротьби за свої права, для практичного втілення ідей з підвищення якості життя у місцевих громадах. Впевнені, що проведення кінопоказів, спільні дискусії та залучення експертів до обговорення важливих питань стануть дієвим поштовхом до участі молоді у суспільних перетвореннях.

 

Такі перспективи надихають.

 

Дмитрій Лавріненко, менеджер з розвитку партнерських зв’язків Мережі DOCU/CLUB, зазначив: «Для нас завжди була важлива робота з молоддю, особливо у місцевих громадах. Саме тому ми довгий час шукали того партнера, який поділяє цінності нашої організації та працює над захистом прав та свобод української молоді. Таким партнером ми бачимо ГО “Українська асоціація студентів”. Ця найдавніша в Україні студентська організація вже понад 20 років представляє та захищає інтереси студентів. Ми впевнені, що документальне кіно стане дієвим інструментом правопросвітницької роботи з молоддю».

 

Тож чекаємо на нові історії успіху студентських кіноклубів.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки