Старшокласникам розповіли про права людини засобами документального кіно

13 травня в Клугино-Башкирівській загальноосвітній школі відбувся цікавий правоосвітній захід для учнів 10-х та 11-х класів.

25 травня 2015

13 травня в Клугино-Башкирівській загальноосвітній школі відбувся цікавий правоосвітній захід для учнів 10-х та 11-х класів.

До старшокласників завітав пересувний кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA, який діє на базі Чугуївської міської бібліотеки для юнацтва.

 

На запрошення педагога-організатора школи Ольги Воронової, презентував кіноклуб партнер Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області, депутат Чугуївської міської ради Юрій Чумак.

 

Правозахисник у доступній та інтерактивній формі розповів учням, що таке права людини, про роль громадськості в їх відстоюванні та презентував перший в Україні онлайн-кінотеатр документального кіно про права людини DOCU/ПРОСТІР.

 

До уваги юних глядачів Юрій Чумак представив короткометражну стрічку «Ассоль» з репертуару онлайн-кінотеатру. Фільм присвячений тому, як родичі одеських моряків об’єдналися, щоб врятувати своїх близьких з полону. Спільна біда, а потім і спільна перемога згуртували людей, і вони створили громадський Центр допомоги морякам «Ассоль» – фактично одну з перший дієвих волонтерських ініціатив у сучасній Україні.

«Права людини – це коли людину не ображають, а захищають», – запам’яталися слова однієї з учениць.  Чудово, що таких ініціатив захисту прав людини стає у нашій державі дедалі більше.

 

Наприкінці зустрічі гість продемонстрував кілька правозахисних відеороликів, присвячених тематиці недискримінації та толерантного ставлення до інших думок і поглядів, попередження ксенофобії, зокрема, з добірки «Free 2 choose» («Вільний вибирати»), підготовленої «Будинком Анни Франк в Амстердамі» та Конгресом національних громад України.

 

 

Текст:

Клугино-Башкирівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки