"Сильніші разом" із Docudays UA

У жовтні відбувся регіональний тур інформаційної кампанії «Сильніші разом!» у східні регіони країни (Ізюм, Бахмут, Сєвєродонецьк). Зустріч у Сєвєродонецьку відбулася на базі місцевого кіноклубу Docudays UA при Кризовому медіацентрі «Сіверський Донець».

15 жовтня 2015

У жовтні відбувся регіональний тур інформаційної кампанії «Сильніші разом!» у східні регіони країни (Ізюм, Бахмут, Сєвєродонецьк). Зустріч у Сєвєродонецьку відбулася на базі місцевого кіноклубу Docudays UA при Кризовому медіацентрі «Сіверський Донець».


Інформаційна кампанія «Сильніші разом!» («Stronger Together information campaign») – проект, метою якого є інформування громадян України щодо переваг посиленої співпраці з Європейським Союзом і використання можливостей, пов’язаних з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Визначені проекти кампанії здійснюються за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

У рамках туру відбулися публічні обговорення на тему «Шлях до реформ» за участі відомих українських журналістів та експертів, а також показ документального фільму «Твердиня» Клари Тасовської та Лукаша Кокеша.

 

У дискусії в Сєвєродонецьку взяли участь відомі українські журналісти та експерти: Андрій Куликов, ведучий, голова «Громадського радіо»; Наталя Соколенко, журналістка, ведуча «Громадського радіо»; Любов Акуленко, координатор інформаційної кампанії «Сильніші разом!»; Марія Голуб, Представництво ЄС в Україні, а також студенти першого курсу факультету журналістики Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля. Разом змогли обговорити питання свободи слова, стандартів журналістики й адаптації інформації для різних категорій цільової аудиторії. 

 

Показ фільму «Твердиня» зібрав різноманітну аудиторію, а обговорення після самого показу викликало неабиякий інтерес: прозвучало багато думок, нетривіальних спостережень, адже дія стрічки розгортається під час президентських виборів у Придністровській Молдавській Республіці. Режисери аналізують «неіснуючу державу» та правила життя в ній. Фільм був визнаний найкращою чеською документальною стрічкою 2012 року на престижному кінофестивалі в Їглаві та відкривав Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у 2013 році.

 

«Подібні заходи можуть допомогти молоді та жителям східних регіонів розвивати критичне мислення та точку зору стосовно подій, безпосередніми учасниками яких вони є. Важливо, щоб основними джерелами інформації при прийнятті рішень та аналізі подій були не тільки телевізійний продукт і «сарафанне радіо». Та, на жаль, подібні заходи охоплюють лише невеликий сегмент населення, але крок за кроком він буде збільшуватися, в тому числі й за рахунок кіноклубу Docudays UA. Поки що це єдина подібна платформа у місті», – говорить керівник кіноклубу Docudays UA при Кризовому медіацентрі «Сіверський Донець» Олег Невениця.

 

 


Тетяна Мала

pr-менеджер Docu/Клуб Docudays UA

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки