ШКОЛЯРІ УЖГОРОДА ЗАСВОЮЮТЬ ОСНОВИ ДЕМОКРАТІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ КІНО

Показ фільмів кіноклубу Docudays UA для школярів м. Ужгорода.

20 квітня 2015

В жовтні минулого року в Ужгороді був створений кіноклуб документальних фільмів медіапросвіти по правам людини "Альтернатива".

Метою його роботи є привернення уваги студентів та молоді краю до проблем захисту прав людини, розбудови в Україні громадянського суспільства та правової держави.

13 березня 2015 р. у школі № 20 відбулася зустріч к.ю.н., доцента Менджул М.В. з учнями, під час якої відбувся показ фільму "ГОЛОСУЙТЕ ЗА МЕНЕ, БУДЬ ЛАСКА!" (китайського режисера Вейджун  Чен), що був наданий в рамках співпраці кіноклубу з Docudays UA.

 

Цей фільм — один із десяти з проекту «Чому демократія?», над яким працювали десять режисерів із різних країн. Для задуманого ними експерименту, що виявляє суть демократії, режисер Вейджун Чен вибрав одне з великих китайських міст Ухань. 
Учням третього класу місцевої початкової школи ось-ось вперше в своєму житті належить зіткнутися з поняттям «демократія» — вони мають вибрати старосту класу. Вчитель визначає трьох кандидатів, у кожного з яких всього кілька днів, щоб спланувати і провести виборчу кампанію, і переконати однокласників віддати свої голоси саме йому.

Мета режисера — показати суспільство, громадяни якого звикли робити вибір тільки в рамках комуністичної ідеології або голосувати за учасників місцевої версії «Фабрики зірок», і в той же час продемонструвати на прикладі дітей, що б сталося, якби в Китаї дійсно існувала демократія.

Після показу фільму були обговорені проблеми розбудови демократії, принципи виборчої ситеми, важливість вільних і чесних виборів, необхідність впровадження елементів врядування в школі.

 

 

Джерело:

Карпатське Агентство Прав Людини

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки