Проти корупції: Мережа DOCU/CLUB розпочала співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні
Ми розпочали співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні (EUACI) та вже провели спільний пілотний кінопоказ!
4 лютого 2022

У межах програми «Міста доброчесності» Мережа DOCU/CLUB разом з EUACI проведе серію партнерських показів стрічки «Ти, бля, рота закрий!» загалом у п’яти містах: Маріуполі, Нікополі, Червонограді, Чернівцях, у Житомирі вже пройшов перший показ.

 

Проєкт «Міста доброчесності», що реалізується Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні, спрямований на зменшення корупції в діяльності місцевих рад, покращення прозорості та підзвітності. А також на залучення громадян та громадських організацій до процесу прийняття рішень. У довшій перспективі це сприятиме економічному зростанню та зміцненню демократії в Україні.

 

 

Кінопокази та обговорення документального фільму «Ти, бля, рота закрий» стали одним з інструментів досягнення мети цього проєкту. На прикладі головного героя фільму містян(к)и п’яти міст обговорять можливі шляхи активізації громадян, функції народовладдя та налагодження комунікації з місцевою владою.

 

У Житомирі пройшов перший пілотний кінопоказ та дискусія, в якій взяли участь лідер(к)и громадської думки в місті, представники і представниці неурядових організацій і громадських формувань. Містян(к)и обговорили схожі та відмінні ситуації, зображені у стрічці, та з якими вони самі зіштовхуються в Житомирі.

 

 

До обговорення також долучився Сергій Яцик, радник Житомирського міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції. Експерт розповів про проєкт «Міста доброчесності» та яким чином він сприяє прозорості діяльності міської влади. А також про офіційний геопортал Житомирської міської ради – простий та швидкий пошук геопросторових об’єктів міста.

 

Ми сподіваємося на успішну й результативну співпрацю з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні та на реалізацію спільними зусиллями цілей програми «Міста доброчесності».

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки