Перше знайомство з сільським глядачем Чернігівщини

23 травня кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA Громадської організації «MART» м. Чернігова відвідав с. Піски. 

26 травня 2015

Ще зовсім недавно Громадська організація «MART» спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA провела прес-конференцію з нагоди відкриттям кіноклубів, а вже у суботу, 23 травня, кіноклуб вирушив із презентаційним показом до села Піски, що на Чернігівщині.

Запросили кіноклуб до своєї громади місцеві активісти Ірина Кидисюк та Сергій Шибанов, на що Громадська організація «MART» радо погодилась.

 

Дякуючи підтримці голови Пісківської сільської ради кінопоказ відбувся в затишному приміщенні Будинку культури.

Це був перший на Чернігівщині показ документального кіно про права людини для стихійного глядача з села. Тож на початку було багато сумнівів: чи прийдуть глядачі? чи сподобається? чи буде наступний раз?

 

Село Піски зустріло тишею – усі жителі працювали на городах та годували худобу. Тільки завклубом Олександр чекав на гостей.

У коридорах Будинку культури ще було порожньо, коли ми вже були готові до показу. А потім з’явився перший глядач…юний допитливий хлопчина. І стало зрозуміло, що все буде добре. На решту глядачів довго чекати не довелося.

 

Наше перше знайомство розпочав фільм «Проголосуйте за мене, будь ласка». Потім ми говорили про демократію та право обирати і бути обраним, розповідали про кіноклуби  Docudays UA і слухали наших глядачів, які розповідали нам про свої вподобання, ділилися своїми побажаннями щодо наступної зустрічі.

 

Найприємніше, що на нас тепер чекають наступної суботи у тому ж місці, у той же час. І разом будемо мріяти про те, що «Коли-небудь ми станемо щасливими…». Всі і без винятку!

 


Текст:

Надія Кривопаленко 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки