«Паперові зірки», сім кроків самовдосконалення або про що дискутували в Кременчуцькій виховній колонії
 У межах Кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA  вихованці державної установи «Кременчуцька виховна колонія» переглянули документальний фільм «Паперові зірки» режисерки Інни Омельченко.
27 грудня 2021

Стрічка висвітлює події, які розвиваються в дитячому літньому таборі. Головні героїні - дівчатка Аліна і Поліна, які приїхали в табір та мешкають в одній кімнаті, але майже зовсім не помічають одна одну. 


Аліна ніколи не була в дитячому літньому таборі. У день заїзду вона плаче, а ввечері залишається наодинці в порожній кімнаті, поки інші веселяться на дискотеці. Але її смуток зникає через кілька днів, і ось вона вже марширує разом з іншими та співає пісні. 

Поліна також недавно приїхала до табору, але вона не приєдналася до гурту. Вона тримається осібно й живе у світі фантазій. Двоє дівчат живуть разом в одній кімнаті, сплять на розташованих поруч ліжках, але помічають одна одну, лише коли починають виготовляти паперові зірки для конкурсу. 

 

 

 Під час  обговорення фільму модератор звернув увагу учасників Кіноклубу на те, як швидко діти вміють налагоджувати комунікацію з однолітками. Окремо обговорили соціальні та емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для розвитку дитини. Після перегляду модератори повернули вихованців до спогадів про власне дитинство.

 

 

Глядачі ділилися, як складалися їх відносини з однолітками, як вони знаходили собі друзів та однодумців. Порівняли ці почуття із сьогоденням, адаптацією до колонії та колом друзів, які існують у житті хлопців зараз. Розглянули сім звичок високоефективних підлітків за версією автора популярних книжок по самовдосконаленню Шона Кові. Обговорили й те, як розвинуті зазначені звички у собі, зокрема: займай проактивну позицію; починаючи, думай, що вийде; першою чергою — першочергове;  думай про виграш для всіх;  старайся зрозуміти інших, потім шукай розуміння;  знаходь синергію. Подискутували над ключами до постановки цілей. 

 

Підсумували зустріч презентацією правових путівників «Мої права завжди зі мною», які надійшли для підлітків від громадської організації «Громадське здоров’я». 

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.


Олена Удовицька


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки