ОНОВЛЕНИЙ КАЛЕНДАР ПРАВОЗАХИСНИХ ДАТ – 2023
Мережа DOCU/CLUB підготувала оновлений варіант календаря правозахисних та пам’ятних дат.
13 січня 2023

Цей календар є корисним інструментом для роботи кожного кіноклубу. Ми виокремили найважливіші правозахисні дати, згрупували їх по місяцях і запропонували добірку фільмів із нашої колекції до кожної з дат.

 

Досвідчені модератори вже знайомі з календарем і використовують його у своїй роботі.

 

 

Василь Шестаков, модератор кіноклубу при техніко-економічному фаховому коледжі м.Кам’янське на Дніпропетровщині, приєднався до Мережі 8 років тому:

 

«На початку діяльності мені було складно визначити тему зустрічі, обрати фільм - було складно зрозуміти, з чого почати. Крім того, є визначні дати чи певні дні, про які обов’язково треба говорити з глядачами. Календар допомагає їх актуалізувати для своєї аудиторії. Ця прив’язка фільмів до дат допомагає піднімати важливі теми, особливо, коли аудиторія лише формується і контакт із нею лише встановлюється. Цей календар - прекрасний порадник і дуже зручний інструмент для роботи».

 

 

Анастасія Кушнір, модераторка кіноклубу при громадській ініціативі «Моє покликання» у м. Лозова на Харківщині, почала користуватися календарем у своїй роботі рік тому: «Раніше, готуючись до показів, я консультувалася з колегами, цікавилася їхнім досвідом показів фільмів до пам’ятних днів, переглядала фільми на сайті. Календар полегшив мою роботу. Думаю, що він особливо важливий для модераторів-новачків, які губляться у великій кількості інформації. Знаю про це з власного досвіду, бо також так починала. Зараз, завдяки календарю, є можливість заздалегідь обрати дату показу, завчасно переглянути запропоновані фільми і вирішити, який із них підходить для моєї аудиторії. Я працюю переважно з дітьми, тому фільми для показу обираю особливо ретельно. Календар дуже допомагає».

 

Оновлення колекції документального кіно у фільмотеці Мережі DOCU/CLUB спонукало нас створити новий варіант календаря. З нього вилучені фільми, які вже недоступні до перегляду у кіноклубах, і додалися нові фільми. Тож зберігайте посилання на календар і використовуйте його у своїй роботі.

 

Мережа DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

 

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації і не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки