На Волині відкрився перший кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA

13 листопада на базі Луцького педагогічного коледжу відкрився постійно діючий кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA. 

1 грудня 2014

Учасники кіноклубу дивилися фільм Миколи Бондарчука «Трудный», в якому порушено багато сучасних проблем – відповідальність держави та батьків за дотримання та захист прав дитини, недосконалість системи державних закладів для дітей без батьківського піклування, «сирітство» при живих батьках, підліткова ігроманія та дитяче жебрацтво.

 

Особливістю кіноклубних переглядів є обговорення суспільних проблем і дискусії щодо того, як їх можливо вирішити. Тому студенти коледжу разом із керівниками кіноклубу – Галиною Єрко та Іриною Ковальчук, та координатором мережі кіноклубів Docudays UA Ольгою Скрипник поділилися думками щодо ролі держави у вирішенні проблем дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, а також про особисту відповідальність кожного як за власні слова і вчинки, так і за те, що відбувається в країні.

Документальне кіно дає можливість прожити досвід реальних героїв та «відчути» проблему, отож його використання для медіапросвіти дуже ефективне – ніхто з юних учасників кіноклубу не лишився байдужим, дискусія про права людини вийшла дуже емоційною.

 

Керівники кіноклубу в Луцькому педагогічному коледжі планують проводити зустрічі щомісяця, наступного разу студентів чекає фільм Валерія Балаяна «Любите меня, пожалуйста», що розкриває актуальну та гостру проблему ксенофобії, неонацизму та агресивної пропаганди насильства в Росії.

 

Кіноклуб Docudays UA у Луцькому педагогічному коледжі створений  за сприяння ВОГО «Волинський прес-клуб», що координує Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA на Волині.

 

На сьогодні в Україні вже відкрито понад сорок постійно діючих кіноклубів у рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA» за підтримки Європейського Союзу, а також Посольства Королівства Нідерланди та  Національного фонду на підтримку демократії (США).

 

 

 

Фото:

Богдани Стельмах

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки