Менторська програма «DOCU ДІЄ 3.0» закінчилася. Що далі?

У листопаді Мережа DOCU/CLUB розпочала програму «DOCU ДІЄ 3.0». 

9 травня 2024

Цього разу до навчання долучилися модератор(к)и, які вже відкрили свої кіноклуби, але ще не брали участі у наших менторських навчальних програмах 40 учасників/-ць упродовж пʼяти місяців отримували теоретичні знання з організації роботи кіноклубів, ментор(к)и надавали їм рекомендації з проведення показів та підготовки до дискусій. Отримані знання учасники/-ці програми відпрацювали на практиці під керівництвом менторів/-ок.


Христина Гаталяк, Наталя Кожем’яка та Олег Охредько вже мали досвід менторства у програмі «DOCU ДІЄ», а для Лариси Головко, Марії Симкович та Марії Менджул – програма стала першим досвідом у ролі менторок. 


Повітряні тривоги, обстріли, нестабільний інтернет, перебування на прифронтових територіях, навантаження на основному місці роботи – було чимало причин, що ускладнювали навчання і спілкування. Попри все, команда менті й менторів/-ок гідно впоралася з усіма труднощами та викликами. 


Упродовж місяців навчання наші менті провели у своїх кіноклубах понад 200 показів, 67 з них – із залученням експертів/-ок. Вони організовували онлайн-обговорення і спільні покази, долучалися до дискусій, організованих іншими кіноклубами, опановували нові інструменти кіноклубної роботи. 

 

 

Фото учасників семінару


В рамках програми «DOCU ДІЄ 3.0» учасники/-ці менторської програми відвідали Ужгород, де Марія Менджул і Марія Симкович за підтримки Христини Гаталяк та Олега Охредька провели для них навчальний офлайн-семінар. Модератор(к)и з усіх областей України зустрілися на Закарпатті, щоб поділитися досвідом правопросвітницької роботи кіноклубів та отримати нові знання під час тренінгу, присвяченому роботі з емоційно складними темами. 


Значна частина менті наприкінці березня долучилася до Школи-ретриту для модераторів/-ок, що впродовж чотирьох днів тривала у Києві. Учасники/-ці Школи дізналися про адвокацію, дізналися про історії успішних адвокаційних проєктів кіноклубів Мережі, отримали від запрошених експертів/-ок інструменти та поради, які допоможуть досягти успіху в адвокації. 


Ми пишаємося тим, що багато учасників/-ць менторської програми подавали свої ідеї на конкурс адвокаційних проєктів «DOCU ДІЄ 3.0». Три з них пройшли конкурсний відбір, тож Тетяна Волкова, Наталя Криворучко та Лариса Шувалова вже розпочали роботу над реалізацією адвокаційних кампаній у своїх кіноклубах. 

 

 

Фото учасників семінару


Команда Мережі щиро радіє результатам, отриманим упродовж програми «DOCU ДІЄ 3.0». Ми впевнені, що модератор(к)и ефективно використовуватимуть здобуті знання у своїй роботі. Керівниця Мережі DOCU/CLUB Ніна Хома зазначила: «У цій третій менторській програмі ми врахували найкращі практики з попередніх подібних програм, а також  максимально врахували запит наших менті та експертизу менторів. Ми врахували воєнні виклики й реалії, збільшили тривалість менторського навчання з трьох до пʼяти місяців. Такий комбінований підхід дозволив учасникам/-цям програми краще засвоїти новий матеріал та попрактикуватися проводити заходи за підтримки менторів. Нам вдалося реалізувати більше очних зустрічей і навчальних семінарів – зокрема, із залученням експертів до показів та проведення опитувань глядачів і глядачок». 


Кількамісячний навчальний марафон першої частини програми «DOCU ДІЄ 3.0» з успіхом запалив нові зірки у дружній спільноті DOCU/CLUB. Чекаємо нових історій впливу та історій успіху наших колег!


Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France. 


Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації і не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.


 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки