Останні години 2022-го

 Цей рік приніс нам тяжкі випробування, багато горя та смутку. Але нас не зламав. 


30 грудня 2022

Цього року ми відчули свою силу. Ми усвідомили, що готовність захищати своїх рідних робить нас безстрашними. Ми переконалися, що навіть найбільший  агресор безсилий перед людьми, які боронять свою країну. 


Цього року більшість із нас опанували нові професії. Пошуки і закупівля обладнання, допомога переселенцям, робота у волонтерських хабах та штабах, плетіння маскувальних сіток, організація збору коштів - після війни зможемо доповнити наші резюме переліком нових вмінь та навичок.


Сотні тисяч із нас, відклавши свої мирні професії, цього року взяли у руки зброю. Завдяки цим сотням тисяч відважних ми зустрічаємо Новий рік у своїй країні і з непохитною впевненістю у нашій спільній перемозі. 

Яким буде 2023-й?     

Прогнози - річ невдячна, але дещо ми знаємо достеменно. Це буде рік боротьби і рік перемог. Рік, у який ми повернемо усі окуповані території і повернемось у свої рідні міста та села. Рік початку відбудови зруйнованого і розбудови країни за принципами вільного і демократичного світу. Рік, який возз’єднає розлучені війною сім’ї і об’єднає усю країну для спільного святкування Перемоги. Віримо у це. 


Ми пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя для здійснення цієї мрії. Дякуємо тим, хто щодня на своєму місці докладає зусиль для перемоги у війні та настання миру. Пишаємося тим, що свою частку у спільну працю вносить і наша спільнота Мережі DOCU/CLUB.  


Друзі, ви зробили неймовірне! Цього року наші кіноклуби працювали онлайн і у сховищах, проводили покази за кордоном і з-за кордону. Ви допомагали, підтримували і дарували своїм глядачам надію і впевненість, що ми подолаємо ці найтемніші часи. 


Бажаємо, щоб у Новому році у кожного і кожної з вас було багато світла, тепла і чудових людей поруч! Бережіть себе і своїх рідних. На нас чекає особливий рік.


З Новим 2023-м, друзі!


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки