Вітаємо переможців і переможниць конкурсу сценаріїв

Упродовж двох тижнів відбулось 12 онлайн заходів з чудовими документальними фільмами та потужними дискусіями про права людини. Для багатьох модераторів/-ок це був перший досвід модерації в онлайні. Чекаємо нових зустрічей в онлайн-кіноклубі Docudays UA. 


 

13 липня 2020

Конкурс «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини» було оголошено для того, аби створити можливість для модераторів та модераторок кіноклубів представити власноруч розроблені сценарії подій, що включають методику перегляду фільмів та їх модерованого обговорення, з використанням нових інструментів привернення уваги та занурення відвідувачів/-ок у тему дискусії задля поширення кращих практик впливу, стимулювання активного обміну досвідом між кіноклубами та розширення колекції сценаріїв просвітницьких заходів, доступних на нашому сайті. Учасники та учасниці конкурсу мали обрати один фільм з переліку та розробити до нього дискусію для однієї з цільових аудиторій: учні; студенти; дорослі; персонал пенітенціарної системи України та пробації; засуджені, які перебувають в установах виконання покарань, та клієнти пробації.

 

Усього надійшло 48 сценаріїв, у фінал потрапили 12 робіт. Перед конкурсною комісією постало надскладне завдання обрати з якісних заходів найкращих. Експертне журі, сформоване з представників міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) впродовж10 днів переглянули всі конкурсні події та обрали чотирьох лідерів/ок.


Цього разу перемогу здобувають: 


у номінації аудиторія пенітенціарної системи - Удовицька Олена, «Сім’я - це те первисередовище, де дитина повинна вчитися робити добро».


У номінації учнівська аудиторія – Глазкова Альона, «Споглядати vs допомагати?» 


У номінації студентська аудиторія – Чумак Юрій, «Підліткам – про права та правоохоронців»  


У номінації широке коло глядачів і глядачок – Філіпенко Зоя, «Активні громадяни в дії»


Переможці та переможниці конкурсу – автори/-ки кращих сценаріїв просвітницьких заходів, отримають грошову винагороду у розмірі 3000 грн. кожен/-на.  


Інші 8 фіналістів/-ок: 


Лазутіна Інна, «Право на справедливість»;


Фощій Святослав, «Політичний статус. Проблеми та їх вирішення»;


Глазкова Альона, «Які у нас альтернативи?»;


Хула Романія, «Людська гідність – абсолютна цінність»; 


Гаталяк Христина, «До гідності через цінності та права»;


Пасічник Наталія, «Перегляд та обговорення фільму «Край електросміття»; 


Анастасія Кляп, «Нічна відьма»;


Литвина Жанна, «Перегляд фільму Романа Бондарчука «Ромська мрія».


Ті, хто вийшов у фінал також мають чудову нагоду отримати консультацію експерта/-ки з прав людини вартістю до 1000 грн. Для цього необідно обрати експерта/-ку з прав людини, зібрати з відкритих джерел коротку інформація про експерта/-ку: напрямок в якому працює, досвід роботи, участь у кампаніях або інша діяльність, обов'язково контакти експерта/ки. Усі організаційні деталі та покрокові інструкції про те, як отримати винагороду та обрану консультацію, надійшли переможцям і переможницям на особисту скриньку.

 

Найближчим часом усі 12 сценаріїв опублікуємо на нашому сайті у розділі методичних матеріалів. Також цього місяця стартували два нових конкурси від Департаменту з розвитку мережі Docudays UA: на найактивніший кіноклуб та На кращий імпакт-кіноклуб Docudays UA, які дозволять модератор(к)ам розвинути нові навички, поділитися набутим досвідом та історіями успіху.

 

Чільне фото – Микита Юрєнєв, ІV Всеукраїнська конференція «Документальне кіно як інструмент медіапросвіти з прав людини» на фестивалі документального кіно Docudays UA 2019,

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки