Зустрічайте фіналістів та фіналісток конкурсу на кращий сценарій.
У травні ми оголосили конкурс «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини», аби модератори та модераторки кіноклубів могли обмінятися напрацьованими методиками занурення аудиторії в тему обговорення, вдалими практиками впливу та досвідом роботи. Учасники та учасниці конкурсу мали обрати один фільм з переліку та розробити до нього дискусію для однієї з цільових аудиторій: учні; студенти; дорослі; персонал пенітенціарної системи України та пробації; засуджені, які перебувають в установах виконання покарань, та клієнти пробації. 
11 червня 2020

Конкурс «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини», оголошений для модераторів та модераторок кіноклубів, тривав протягом місяця. Експертне журі, сформоване з представників Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), ретельно переглянуло всі 48 сценаріїв, які надійшли протягом цього місяця, та визначилося з іменами фіналістів/-ок. При оцінюванні робіт враховувалося багато факторів, зокрема, чи допомагає обговорення краще розібратися в темі прав людини, чи спонукає до аналізу, а також, чи може надана інформація бути використана на практиці. Окремо розглядалася якість завдань і висновків та відповідність підходу занурення в тему віковим та іншим особливостям аудиторії. Тож до фіналу потрапили 12 сценаріїв, які найближчим часом будуть опубліковані на нашому сайті:

 

 

Для аудиторії пенітенціарної системи:

Лазутіна Інна, «Право на справедливість» (фільм «Девід і я»)

Удовицька Олена, «Сім’я - це те первисередовище, де дитина повинна вчитися робити добро...» (фільм «Виховання Уляни»

Фощій Святослав, «Політичний статус. Проблеми та їх вирішення» (фільм «Без статусу. Україна»


Для учнівської аудиторії:

Глазкова Альона, «Які у нас альтернативи?» (фільм «Булер»

Глазкова Альона, «Споглядати vs допомагати?» (фільм «Лізо, ходи додому»

Хула Романія, «Людська гідність – абсолютна цінність» (фільм «Розмови на серйозні теми»)


Для студентської аудиторії:

Гаталяк Христина, «До гідності через цінності та права» (фільми «Рахую дні, рахую роки», «Готель 22», «Жертвопринесення»)

Чумак Юрій, «Підліткам – про права та правоохоронців»  (фільм «Відкритий урок»)

Пасічник Наталія, «Перегляд та обговорення фільму «Край електросміття» (фільм «Край електросміття»


Для широкого кола глядачів і глядачок:

Анастасія Кляп, «Нічна відьма» (фільм «Нічна відьма»)

Литвина Жанна, «Перегляд фільму Романа Бондарчука «Ромська мрія» (фільм «Ромська мрія»

Філіпенко Зоя, «Активні громадяни в дії» (фільм «Ти, бля, рота закрий»)


Нагадаємо, фіналіст(к)и Конкурсу зможуть безкоштовно отримати індивідуальну консультацію вартістю до 1000 грн в обраного, відповідно до власних потреб, експерта з прав людини задля поглиблення своїх знань у цій сфері й покращення навичок модерування. Також модератор(к)и-фіналіст(к)и проведуть онлайн-обговорення обраних фільмів за власними сценаріями в онлайн-кіноклубі Docudays UA. Розклад показів буде погоджено з фіналіст(к)ами окремо. Глядач(к)ам буде доступна можливість оцінити якість сценаріїв та рівень роботи модераторів/-ок як експертів у правопросвіті. Ці оцінки буде враховано Конкурсною комісією під час визначення переможців. 13-го липня 2020 року Конкурсна комісія оголосить 5 переможців та переможниць Конкурсу, по одному/-ній у кожній категорії. Переможці та переможниці конкурсу – автор(к)и кращих сценаріїв просвітницьких заходів, отримають грошові винагороди у розмірі 3000 грн кожен/-на.    

 


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки