Сексуальне насильство, пов'язане з війною: документування та розслідування

З початку повномасштабної військової агресії РФ прокурори Офісу Генерального прокурора зафіксували 270 фактів сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом. Найбільшу кількість випадків зафіксовано у Херсонській, Київській та Донецькій областях. В Україні та інших державах були створені спеціальні групи, які документують свідчення постраждалих від цих злочинів. Та наш досвід, на жаль, не є унікальним.

7 березня Мережа DOCU/CLUB ГО «Докудейз» спільно з командою Львівського медіафоруму та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» організували показ документального фільму «Абетка» естонської документалістки Мадлі Ляене та обговорення проблеми сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом.

Участь в обговоренні взяли:

- Христина Кіт, голова правління Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», юристка, адвокатка,
- Мирослава Квасниця, координаторка Центру допомоги врятованим.
Модерувала дискусію , аналітикиня Львівського медіафоруму та ГО «Жінки в медіа».

 Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.



 


Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки