«МАЙДАН НАВЧИВ НАС ВІРИТИ У ПЕРЕМОГУ»: ОБГОВОРЕННЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ «ЄВРОМАЙДАН. ЧОРНОВИЙ МОНТАЖ»

Команда Мережі кіноклубів документального кіно DOCU/CLUB та Національний музею Революції Гідності до Дня Героїв Небесної Сотні запросили глядачів на перегляд та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»

Серед авторів фільму – режисери-документалісти, які з перших днів протесту знімали події, людей Майдану, фіксували протистояння із силовиками. Цей фільм став першою українською повнометражною документальною стрічкою про Революцію Гідності. 

У лютому 2014 року команда ГО "Докудейз" звернулася до режисерів із проханням надати свої найкращі кадри з Майдану. На це прохання відгукнулися Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Юлія Гонтарук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов та Дмитро Стойков. Режисер Роман Бондарчук поєднав отримані кіноновели у цілісну картину Українського протесту. Вже у березні 2014 відбулася прем’єра фільму. 

Відтоді минуло 10 років, але ця картина так само збирає повні зали.

До обговорення фільму долучилися історик, громадський активіст та політик Володимир В’ятрович, адвокатка родин Небесної Сотні, військовослужбовиця ЗСУ Марина Ліліченко та адвокатка потерпілих під час Майдану Оксана Михалевич

Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки