Жах без кінця.Історія пастора засудженого до розстрілу!

В Україні кілька десятків безневинно довічно засуджених - це тільки ті, чию невинуватість вдалося довести правозахисникам. Є ті, ким міліція й суд "закрили" нерозкриті злочини, є ті, кого замовили конкуренти, є жертви судових помилок. Попри те, що справжні злочинці давно знайдені, цих безневинно засуджених багато років тримають за ґратами - держава не хоче приймати закон, за яким можна було б переглянути їхні справи. А коли навіть вдається добитися перегляду судом такої справи, вона тягнеться роками, як у героя фільму - 6 років. А загалом він за ґратами вже 24 роки. Виправдувальних вироків в Україні - 0,02%, в Європі й Америці від 17 до 25%. 

Рекомендуємо використовувати цей фільм для підготовки до обговорень фільмів «Содік» та «Девід і я». Більше історій про безневинно засуджених за посиланням, зверніть, будь ласка, увагу на петицію, яку кожен і кожна може підписати й зробити маленький крок до відновлення справедливості.

 

Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки