Онлайн-курс: «Як організувати роботу кіноклубу. Базовий курс для модераторів-початківців»

Щороку команда Мережі DOCU/CLUB отримує близько 100 заявок від учителів та викладачів, бібліотекарів та менеджерів культурних організацій, громадських активістів та правозахисників, які хочуть відкрити власний кіноклуб медіапросвіти з прав людини. Всі вони мають різний досвід і різний ступінь обізнаності як про права людини, так і про документальне кіно, але всіх їх об’єднує впевненість у тому, що розуміння, захист та дотримання прав та свобод починається перш за все з діалогу, з готовності ділитися думками та чути один одного.

І хоча останнє є найголовнішим, без необхідних навичок та знань створити кіноклуб, який буде успішно працювати впродовж багатьох років, навряд чи вдасться. Тож, ми розробили цей онлайн-курс для тих, хто тільки готується відкрити кіноклуб або щойно його зареєстрував.

Кожна лекція поділена на короткі фрагменти, відповідно до підтем. В разі необхідності ви завжди можете повернутися до початку і прослухати повторно фрагмент або всю лекцію повністю. Ми не обмежуємо вас у часі проходження курсу, тож ви можете самостійно спланувати свій графік занять.

Після проходження курсу на вас очікує тест із питаннями, відповіді на які ви знайдете у процесі навчання. Успішно склавши тест, ви отримаєте сертифікат про проходження курсу та можливість самостійно організовувати та модерувати правопросвітні події як представник чи представниця Мережі DOCU/CLUB.

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

 Лекція №1: Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Мережа DOCU/Клуб як інструмент просування прав людини. Огляд курсу.

Лекція №2: Права людини. Короткий огляд.

Лекція №3: Документальне кіно. Історія розвитку. Розмаїття жанрів.

Лекція №4: Імпакт-фільми. Приклади. Досвід Мережі DOCU/CLUB.

Лекція №5: Підготовка до відкриття кіноклубу.

Лекція №6: Організація роботи кіноклубу.

Лекція №7: Побудова модерованого обговорення.

Лекція №8: Модерація складних тем.

Лекція №9: Розвиток кіноклубу. Залучення нової аудиторії.

Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки