Зустрічай осінь за кінопереглядом з Мандрівним Docudays UA!
За вікном вересень, а це означає, що подорож Україною традиційно розпочав  Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 
17 вересня 2020
Вперше попри пандемію COVID-19 він подорожує більш ніж 200 містами та селищами України в гібридному форматі,  поєднавши вже добре знайомі вам кінозустрічі з online-переглядами. Мандрівний Docudays UA 2020 підготував для вас насичену програму, тож радимо з нею скоріше ознайомитись і не пропустити подію в рідному місті.

 

Мандрівний фестиваль розпочав свій тур Україною з Дніпропетровської області. Уже відбулися кінопокази в Новомосковську та Павлограді. А 15 вересня спільно з Кіноклубом Docudays UA при ГО «Докудейз» відбувся кінопоказ і у Дніпрі. Учасники показу дивились та обговорювали фільми «зонґ», «Понеділок п’ятниці», «Колообіг», а ще спілкувалися з режисером фільму «зонґ» Еліасом Парвулеско, який долучився до зустрічі.

 

Режисер розповів, що «зонґ» — це назва другого за розмірами заболотного комплексу України, який ще називають Загмалай. Ймовірно, назва походить від давнього курдського слова zong, що означає «болото». Фільм народився в результаті науково-мистецької експедиції на Сіверщину, в яку режисер вирушив зі співавторкою Тетою Цибульник та науковицею з Чернігова Світланою Потоцькою.

 

І поки координатори та координаторки Мандрівного фестивалю планують покази в інших регіонах, ми пропонуємо зустрітись за переглядом стрічки «Панки» режисерки Масьї Омс, яка отримала спеціальну відзнаку підліткового журі Docudays UA-2020. Долучайтеся до зустрічі вже 17 вересня о 19:00 за посиланням https://zoom.us/j/93145335962!

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським союзом та Національним фондом на підтримку демократії.


Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Institut. 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки