Прийом пропозицій для програми RIGHTS NOW!
Команда Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться впродовж останнього тижня березня 2020 року в Києві, вже розпочала підготовку правозахисної програми RIGHTS NOW! Утім, цьогоріч концепція роботи дещо змінилася – ми запрошуємо колег і колежанок із громадського сектору долучитися до її формування.
12 грудня 2019

RIGHTS NOW! – це потужний майданчик для дискусій, лекцій, майстер-класів, тренінгів, а також показів документальних стрічок та їх обговорень з глядач(к)ами й експерт(к)ами. У 2020 році ми обрали головною темою Docudays UA дотримання прав дітей у сучасному світі, а також сфокусувалися на проблемах дорослішання, у прямому та більш широкому розумінні теми. До участі у розробці програми RIGHTS NOW! ! ми запрошуємо організації, які поділяють цінності прав людини і готові працювати з нами над створенням цікавих та креативних заходів.  

 

Ми провели опитування експертів/експерток та правозахисників/правозахисниць, які впродовж багатьох років працюють задля захисту прав дитини, і з їхньою допомогою визначили найбільш актуальні проблеми у цій сфері. Отже, ми чекаємо пропозиції, в першу чергу, на одну із запропонованих експертами підтем: 

  • Права дитини в умовах збройного конфлікту;
  • Захист прав дітей в ситуації насильства та експлуатації;
  • Дотримання прав дитини щодо дітей споживачів наркотиків та дітей, що живуть з ВІЛ;
  • Забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, що перебувають в інституціях догляду;
  • Права дітей з числа груп, що потерпають від дискримінації.

У своїх пропозиціях, будь-ласка, вкажіть:

  • Формат проведення заходу (бажано інноваційний);
  • Тему, пов'язану із однією з п`ятьох вищезгаданих проблем та/або загальною темою фестивалю «Дорослішання»;
  • Тривалість заходу. (бажано не більше 120 хвилин);
  • Цільову аудиторія, на яку орієнтований захід.

Заходи можуть бути присвячені як проблемам у сфері прав дитини, так і пошуку шляхів вирішення проблем або досягненням у цій сфері. Чекаємо ваші пропозиції до 22 грудня (включно) на адресу керівниці правозахисного департаменту фестивалю Docudays UA Ксенії Шиманської: [email protected] У темі листа обов’язково вкажіть: «Пропозиція для RIGHTS NOW!».

 

Торік, програма RIGHTS NOW! включала понад 40 подій: лекцій, воркшопів, тренінгів і майстер-класів. Також у межах програми відбулася виставка-інсталяція, майстерня з впливу від успішних кампаній від хедлайнерів імпакт-дистрибуції зі США та Британії, показ фільмів платформи CIVIL PITCH, над якими режисер(к)и працювали спільно з активіст(к)ами для осмислення актуальних проблем суспільства.

 

Текст – Ірина Сидоренко.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки