Співпраця системи Безоплатної правової допомоги з Docudays UA та DOCU/клубами

Docudays UA та система безоплатної правової допомоги співпрацюють не перший рік. Спільні події розпочалися з Мандрівного фестивалю, на базі кіноклубів у регіонах регулярно відбуваються засідання присвячені правам людини. Нещодавно між двома організаціями було підписано меморадум про співпрацю, що має надати новий імпульс взаємодії та поглибити партнерство.

15 травня 2020

З 2018 року на базі Центрів Безоплатної правової допомоги працюють DOCU/Клуби, щомісяця в регіонах відкриваються нові майданчики. За останні півроку відкрилися дев`ять нових кіноклубів, події яких відвідали 223 людини.  


Співпраця БПД та ГО “Докудейз” спрямована на реалізацію, захист прав та свобод людини і громадянина та підвищення рівня правової обізнаності населення. Меморандум передбачає організацію та проведення спільних інформаційних і правопросвітницьких заходів: конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо. Також передбачена експертна, консультативна та інша необхідна допомога при проведенні громадських обговорень, дискусій та спільних інформаційних та правопросвітницьких заходів.


«Наведу тільки один приклад ефективної співпраці кіноклубу  Docudays UA «Погляд» при БО Фонд громади міста Гола Пристань «Свята Ольга»  і центрів БПД.  Покази вони проводять в центрах зайнятості, центрах пробації, школах, НДО. Майже на всіх показах експерти – юристи з центрів БПД. Коли кіноклуб тільки починав показувати фільми у Голопристанському центрі зайнятості у 2015 році, глядачів було мало, люди питали: «А навіщо нам це показують? Чим нам допоможуть?». Коли в кіноклуб почали запрошувати юристів БПД, відвідувачів кіноклубу побільшало», – розповідає  виконавча директорка ГО «Докудейз» Світлана Смаль.«Зараз, як тільки є повідомлення, що буде показ, заповнюється вся кімната, де проходять заходи. Наприклад, люди дивляться документальний фільм про сучасне рабство й тут же отримують юридичну консультацію, як убезпечитися від рабства, шукаючи роботи в чужій країні. Потім чимало глядачів, які були на таких показах, вже самі йдуть консультуватися до центрів БПД, кількість клієнтів БПД постійно зростає. І таких прикладів ефективної співпраці між докуклубами й центрами БПД у нас в кожній області є чимало», – продовжує вона. 


Олександр Баранов, в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги, зазначив: «Ми розширюємо та поглиблюємо співпрацю системи БПД з громадською організацією «Докудейз». Переконаний, що кожна зі сторін вноситиме свій унікальний досвід, знання, ресурси в підвищення рівня правової обізнаності населення».


Для DOCU/Клубів така взаємодія дасть можливість розширити Мережу, здійснювати обмін інформацією, залучити нових експертів та експерток до обговорень, а також спільними зусиллями здійснювати правопросвітницьку роботу.

 

 

Фото - з фб-архіву правового клубу PRAVOKATOR, організації зі структури Координаційного центру з надання правової допомоги.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки