Docudays UA-2019 – спеціально для DOCU/КЛУБів.

Весна, як відомо, приходить разом із Docudays UA. Що цікавого цьогоріч запропонує фестиваль для модераторок і модераторів кіноклубів?

12 березня 2019

Уперше, в рамках правозахисної програми фестивалю відбудеться публічна дискусія, присвячена кіноклубам "Кіноклуби: неформальна освіта та дотримання авторських прав". Учасниці та учасники обговорення ділитимуться досвідом, а також шукатимуть відповіді на питання: чи існує конфлікт між форматом кіноклубів як некомерційним дозвіллям і неформальною освітою та необхідністю дотримуватись авторських прав? З`ясовуватимуть, наскільки реально для студентського аматорського об’єднання кіноманів отримати ліцензію на показ за всіма правилами, а також чи може муніципальний кінотеатр стати організатором некомерційного кіноклубу? Зрештою, чи може історично зумовлений формат кіноклубу як вільного інтелектуального та освітнього осередку вижити в умовах тотальної комерціалізації та складних вимог кіновиробництва?

 

Дискусія відбудеться 23 березня, з 19.00-20.30 у креативному просторі IZONE. У тематичному обговоренні візьмуть участь:

Алла Тютюнник, керівниця мережи кіноклубів Docudays UA

Ірина Плехова, директорка кінотеатру “Ліра”, кураторка кіноклубу при кінотеатрі

Анна Онуфрієнко - кінознавиця Довженко-Центру, співкураторка кіноклубів VHS-days: Дні аматорського кіно, Культурфільм: Кіноревізія Донбасу, Oldschool.

Олександр Бурмагін, медіа-юрист, правозахисник. 

 

Детальну інформацію про інші дискусії та обговорення правозахисної програми шукайте тут. 

 

Також, уже за доброю традицією на модераторів і модераторок кіноклубів Docudays UA чекає щільно спланована конференція, яка пройде з 27, 28 березня. Утім, цьогоріч, вона матиме набагато більший масштаб - подію відвідають втричі більше учасниць і учасників. У рамках програми запланований підсумок цього року від команди фестивалю, обмін модераторським досвідом, а також презентація кампанії проти кібер-булінгу та тематичного онлайн-курсу. Програмний відділ Docudays UA представить проект CIVIL PITCH: фільми громадської активності та стрічку, зняту в рамках проекту. 

 

До зустрічі на фестивалі!

 

Чільне фото - RIGHTS NOW!-2019

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки