Сексуальне насильство, пов'язане з війною: документування та розслідування
З початку повномасштабної військової агресії РФ прокурори Офісу Генерального прокурора зафіксували 270 фактів сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом.  Найбільшу кількість випадків зафіксовано у Херсонській, Київській та Донецькій областях. В Україні та інших державах були створені спеціальні групи, які документують свідчення постраждалих від цих злочинів. Та наш досвід, на жаль, не є унікальним.
27 лютого 2024

Запрошуємо вас 7 березня о 16:30 на подію, організовану Мережею DOCU/CLUB ГО “Докудейз” спільно з командою Львівського медіафоруму та Асоціацією жінок-юристок України “ЮрФем”, де ми переглянемо документальний фільм “Абетка” естонської документалістки Мадлі Ляене та обговоримо проблему сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом. 


Головною героїнею фільму є 19-річна Веле, яка постраждала від сексуального насильства під час громадянської війни в Ліберії.  Усе, чого вона прагне, – це навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Навіть те, що вона може самостійно написати власне ім’я, після довгих років громадянської війни в Ліберії означає крок до незалежності – подалі від болісного минулого, до кращого майбутнього.


Участь в обговоренні візьмуть:

  • Христина Кіт, голова правління Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем”, юристка, адвокатка,
  • Мирослава Квасниця, координаторка Центру допомоги врятованим.

Також до участі у розмові запрошено представника Офісу Генерального прокурора з департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.


Модеруватиме дискусію Зоя Красовська, аналітикиня Львівського медіафоруму та ГО «Жінки в медіа».


Подія відбудеться у приміщенні Lviv Media Hub, м. Львів, вулиця Шевченка, 120Г (простір KIVSH, корпус 1). Шукайте треті двері. На домофоні потрібно натиснути кнопку №5 «Lviv Media Hub».


Коли? 

7 березня 2024 року о 16.30


Вхід вільний за умови реєстрації на подію:  https://forms.gle/VGWGBk7cpcumQjTc8


Найближче укриття знаходиться в 3 корпусі простору KIVSH, до якого в разі повітряної тривоги проведе адміністраторка Lviv Media Hub. 

 

Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.


Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації й не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки