Вивчай, дій, змінюй: почалося навчання у програмі «DOCU ДІЄ 3.0»

1 листопада у Мережі DOCU/CLUB стартувала програма «DOCU ДІЄ 3.0»Упродовж жовтня команда Мережі відбирала учасників нової менторської програми для модераторів. Натхненні результатами попередніх двох програм, цього разу ми вирішили запросити до навчання модераторів/-ок, які вже відкрили свої кіноклуби, але ще не брали участі у наших навчальних програмах.


30 жовтня 2023

Нам важливо, щоб Мережа розвивалася, щоб нові колеги вже на старті своєї роботи могли скористатися досвідом і напрацюваннями  «першопроходців».


40 модераторів/-ок розпочали навчання у третьому потоці програми «DOCU ДІЄ».


Упродовж 4-х місяців учасники/-ці програми не лише отримають теоретичні знання з організації роботи кіноклубів, проведення показів та підготовки дискусій, але й матимуть можливість відпрацювати їх на практиці під керівництвом своїх менторів/-ок.  


Після завершення менторської програми на них чекає 3-денне навчання з адвокації. Ті модератор/-ки, які матимуть бажання і готовність працювати над реалізацією своїх адвокаційних проєктів, визначать нагальні проблеми у своїх громадах та розроблять детальний план проведення кампанії.


Навчати модераторів/-ок і супроводжувати процес формування у них практичних навичок  будуть 5 досвідчених менторів/-ок Мережі DOCU/CLUB.

 

 

Фото з архіву Христини Гаталяк


Христина Гаталяк має великий досвід роботи у кіноклубі. Медіаторка. Довгий час працювала у системі безоплатної правової допомоги. Нині - модераторка львівського кіноклубу при ГО «Патронус». Була менторкою у попередній програмі «DOCU ДІЄ 2.0»

 

 

Фото з  архіву Олега Охредько

 

Олег Охредько також має досвід менторства у програмі «DOCU ДІЄ». Його кіноклуб Docudays UA при ГО «Альменда» працював спершу у Ялті, потім у Бердянську, нині працює у Чорноморську на Одещині. Навчає модераторів/-ок Мережі впровадженню і використанню онлайн-сервісів під час показів та обговорень фільмів з аудиторією.

 

 

Фото з архіву Наталі Кожем’яки

 

Наталя Кожем’яка, модераторка кіноклубу «Правознай» при Криворізькому місцевому центрі БВПД, вдруге долучилася до команди менторів. Вона була учасницею програми «DOCU ДІЄ» 2021 року. Успішно реалізувала адвокаційну кампанію з протидії булінгу та насиллю. Нині працює в Українській Гельсінській спілці з прав людини. 

 

 

Фото з архіву Лариси Головко

 

Лариса Головко - модераторка запорізького кіноклубу Docudays UA при ГО «Комунікаційний центр “Долоні». Також була учасницею програми «DOCU ДІЄ» 2021 року. Має великий досвід роботи з людьми, які перебувають у скрутних життєвих обставинах. Після початку повномасштабного вторгнення налагодила роботу кіноклубу в бомбосховищі. 

 

 

Фото з архіву Марії Менджул

 

Марія Менджул, модераторка ужгородського кіноклубу Docudays UA «Альтернатива», – ще одна учасниця першої програми «DOCU ДІЄ». У цій програмі вона була співініціаторкою адвокаційної кампанії, спрямованої на збереження довкілля. Регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA в Ужгороді. 


Перша зустріч модераторів/-ок зі своїми менті відбулася. Цього тижня починається активне навчання, обмін досвідом і спілкування з новими друзями. Вже за місяць ми побачимо перші результати цієї роботи.


Впевнені, що «DOCU ДІЄ 3.0» запалить нові зірки у дружній спільноті DOCU/CLUB.  


Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France. 


Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації і не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки