Правозахисні дати останнього тижні січня
Ми підготували для вас рекомендації фільмів та візуальні матеріали до важливих правозахисних дат січня!
25 січня 2021

27 січня - у 2005 році Генеральна Асамблея ООН оголосила річницю звільнення в'язнів Аушвіц-Біркенау в Освенцімі, найбільшого нацистського табору смерті, Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту

 

Генеральна Асамблея ООН закликає розробити просвітницькі програми, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю трагедію з метою запобігання геноциду.

 

Рекомендуємо для показу у ваших кіноклубах документальний фільм Сергія Буковського «Назви своє ім'я». Це повнометражний документальний фільм про Голокост на території України. Фільм створений за підтримки Інституту візуальної історії та освіти Фонду Шоа при Університеті Південної Каліфорнії (USC Shoah Foundation – The Institute for Visual History and Education). 

 

Видатний український режисер Сергій Буковський зробив фільм на основі сучасного фільмування на території України та свідоцтв на українській і російській мовах з архіву Інституту Фонду Шоа.

 

 

28 січня - Міжнародний день захисту персональних даних. З 2007 року освітня ініціатива Дня захисту даних від Ради Європи фокусується на підвищенні обізнаності серед підприємців та користувачів інтернету щодо захисту їхньої персональної інформації онлайн, особливо в контексті розвитку соціальних мереж. Згодом до цієї ініціативи приєдналися США та Канада.

 

 

Рекомендуємо для показу у ваших кіноклубах документальний фільм з нашої медіатеки «Стираючи Девіда». Це повнометражний документальний фільм, який змушує замислитися над значенням недоторканності приватного життя та її втрати, одночасно наголошує на важливості кібербезпеки в сучасному світі.

 

Девід Бонд - режисер з Великої Британії та, одночасно, головний герой фільму вирішує з’ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд, тож провокує встановлення над собою нагляду, а потім намагається зникнути.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки