Повернення сеансів кіно в IZONE: показ та обговорення від кіноклубу Docudays UA при ZMINA!
Сеанси кіно повертаються в IZONE! Запрошуємо вас на показ та обговорення від кіноклубу Docudays UA при ZMINA. 
6 лютого 2020

Кіносезон в IZONE відкриється фільмом-володарем гран-прі 10-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, «Розмови на серйозні теми» режисерки Ґієдре Бейноруте.

Запрошуємо на показ 7 лютого о 19:00, у IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8)

 


«Розмови на серйозні теми» – це фільм, у якому немає зовнішньої дії, реквізиту, пейзажів та спецефектів. Головні герої – 8-16-річні діти й підлітки, котрі по-особливому описують усе, що їх оточує. Щирі розмови з ними відкривають картину сучасного світу – інколи меланхолійного, подекуди комічного, а часом і драматичного. Знятий у дусі мінімалізму, цей фільм порушує питання самотності, любові, Бога, світу та людських взаємин.»

 

«На мою думку, цей фільм треба показувати в школах учителям і батькам. Насправді, дорослі не враховують того, що діти про них щось думають. А це створює певну дистанцію у стосунках навіть при великій любові батьків і дітей один до одного. Для того, аби знати, що дати дитині, треба знати її потреби. Гадаю, час суспільству зацікавитися думкою дітей: що вони думають про батьків, про вчителів, про навколишній світ, і про своє майбутнє?», зазначає директорка Департаменту розвитку мереж Docudays UA Алла Тютюнник

 

Режисерка Ґієдре Бейноруте народилася 1976 року. Закінчила факультет кіно й телебачення Литовської академії музики і театру та здобула ступінь магістра аудіовізуальних мистецтв. Із 2007 року викладає написання сценаріїв та режисуру. Її стрічки “Вулканівка. Після “великого кіно” та “Дідусь і бабуся” здобули чимало нагород на фестивалях в Україні, Білорусі, Португалії, Канаді та Литві. У 2005 і 2007 роках Бейноруте отримувала премію Литовської спілки кінематографістів.


Модеруватиме захід Єлизавета Сокуренко, журналістка Центру прав людини ZMINA. Перегляд безкоштовний за умови реєстрації.

 

Показ відбувається в межах проєкту “Кампанії за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA” та в партнерстві з креативним простором IZONE.

 

Чільне фото – Микита Юрєнєв.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки