Прем'єри в онлайн-кінотеатрі DOCU/SPACE.
Робота над музично-літературним проектом «роздІловІ», пошук ідентичності на тлі нової війни й тектонічних змін у країні та подорож до лінії українського фронту. Одразу три українських документальних фільми доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі в затишному й зручному домашньому колі.
26 липня 2019

 

«Вальс Алчевськ» – спостереження за змінами в житті Донбасу крізь процес роботи мистецького угрупування за участі Сергія Жадана, Олексія Ворсоби, Влада Креймера та Ольги Михайлюк. Творча команда зібралася в садибі Мсциховського (с. Селезнівка) для роботи над музично-літературним проектом «роздІловІ». Режисерський дебют Вадима Ількова, який за свій новий фільм «Тато – мамин брат» отримав два «Золотих Дюки» на Одеському міжнародному кінофестивалі-2019. 

 

Нині Вадим Ільков працює над фільмом-концертом «Розділові Наживо», у якому поєднаються всі мультимедійні грані проекту «роздІловІ»: візуальне мистецтво, поезія та музика. В останній день липня заплановані зйомки.

 

«Війна химер» Анастасії та Марії Старожицьких розповідає історію подорожі до лінії фронту та життя після неї. Він і вона намагаються зрозуміти суть війни й любові. В основі – переосмислення особистого досвіду однієї з режисерок фільму.

 

«Ми вважаємо фестиваль DOCUDAYS UA хрещеним батьком нашої стрічки, – розповідають авторки. – А відтак обрати для відкриття вільного перегляду «Війни химер» першу українську платформу документалістики було нашим свідомим рішенням. Попри покази в праймі на семи телеканалах, фестивальні подорожі та два обмежених прокати, у нас багато запитів щодо того, де подивитися «Війну химер», і їх зараз, напередодні п'ятиріччя подій Іловайського котла, про які йдеться в стрічці, щодня все більше. Упевнені, що висока якість перегляду на онлайн-платформі DOCU/SPACE задовольнить наших глядачів, і чекаємо на їхні відгуки».

 

Ще одна стрічка з колекції – «Вихідний» Жанни Максименко-Довгич. Державне свято стає платформою зіткнення фундаментально різних світоглядів. Просто вихідний, вільний день, дає простір для трансформації пам’яті та пошуків ідентичності. Щось змінюється вже зараз і ми стаємо свідками процесу. 

 

Чільне фото – кадр із фільму «Вальс Алчевськ», режисер Вадим Ільков.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки