П`ята кінодобірка з наступного тижня

Цього року ми дещо змінили формат: уже прийдешнього тижня ми почнемо поступово передавати фільми та сценарії нової колекції в роботу. Методичні матеріали публікуватимуться на сайті та будуть доступні зареєстрованим кіноклубам Docudays UA.

18 січня 2019

Доступ до колекції відкриється п'ятьма стрічками. Нові фільми можна буде знайти за старим посиланням, або запросити диск, носій та деталі отримання узгоджуватимуться з модератор(к)ами і керівниками особисто.


 

Кожного року відбірковий оргкомітет, наш програмний відділ, технічний департамент, спеціалісти з субтитрування формують добірку документальних стрічок, завдяки яким у кіноклубах Docudays UA будуть міркувати, дискутувати та дізнаватися про права людини. Експерт(к)и правозахисту готують освітні матеріали – сценарії. До команди спеціалістів, які пишуть сценарії доєднався Олег Охредько, аналітик Центру громадянської просвіти “Альменда”.  

 

Колекція 2019 року вже п’ята колекція, яка розподіляється на дві частини. Перша складається з вісімнадцяти документальних фільмів для DOCU/КЛУБів при школах, вищих навчальних закладів, бібліотеках, громадських організаціях. До другої увійшло шістнадцять стрічок для кіноклубів, створених у колоніях і СІЗО та при навчальних закладах, які готують персонал для колоній. Основною відмінністю цього видання стане більша кількість українських фільмів, а також документальні стрічки відзначені нагородами на багатьох міжнародних фестивалях.

 


Технічний координатор Ігор Кофман на Тренінгу для модератор(ок)ів мережі кіноклубів Docudays UA «Документальні фільми як інструмент медіапросвіти з прав людини» на фестивалі документального кіно Docudays UA 2018. Фото – Микита Юрєнєв.

 

Фільми колекції, зокрема, торкаються актуальних тем: посттравматичного синдрому людей, які повертаються з війни, прав жінок, захисту від сексуального та домашнього насильства. Для зручності, на сайті працює конструктор постерів, яким можна користуватися для створення афіш і обкладинок для події в соцмережах.

 

Мережа кіноклубів Docudays UA застосовує інноваційні освітні методики з використанням документального кіно про права людини та робить їх доступними для педагогів, правозахисників і громадських активістів України. Мета проекту – підвищити рівень правосвідомості та поінформованості громадян України в сфері прав людини за допомогою мови візуального мистецтва.

 

 

Чільне фото – Наталка Дяченко.


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки