«Лабіринт можливостей» до європейського дня боротьби з торгівлею людьми

У межах Кіноклубу медіа-просвіти з прав людини DOCUDAYS UA, для вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія» організували перегляд та обговорення документальної стрічки «Раби», яку створили режисери Давід Ароновіч та Ханна Хейльборн.

19 жовтня 2020

Зустріч присвятили Європейському дню боротьби з торгівлею людьми. Сюжет фільму «Раби» заснований на інтерв’ю 2003 року. Це друга спільна робота Давіда Ароновіча та Ханни Хейльборн (дизайн – Матс Йогансон, Acne JR) про дітей, котрі опинилися у скрутних життєвих ситуаціях. Фільм розповідає історію про дев’ятирічного Абука та п’ятнадцятирічну Макієк. Суданська міліція, яку фінансує уряд, забрала їх, як і тисячі інших дітей, у рабство. Через деякий час брата і сестру звільнив Комітет протидії викраденню жінок та дітей (CEAWC), що його очолює Джеймс Аґуер.

 

 

Після перегляду юнаки влаштували квест «Лабіринт можливостей». Учасники отримали  реальні історії вербування і впродовж певного часу повинні були знайти вихід із непростих ситуацій та уникнути «тенет» торгівців людьми. Під час гри хлопці змінили своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування. Також у юнаків з’явилась можливість перевірити знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.

 

 

 

Модератори заходу запропонували виконати вправу «Щити прав». Під час виконання завдань учасники змогли розширити знання щодо наявних державних структур та громадських організацій, які стоять на захисті прав людини.

 

 

«Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні», - наголосив начальник колонії Олександр Сайко.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

 

Текст Олена Удовицька

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки