КОНКУРС

Оголошуємо конкурс на розробку та реалізацію адвокаційних заходів кіноклубами медіапросвіти з прав людини Docudays UA у співпраці з представниками громад та партнерськими організаціями.


30 жовтня 2020

Департамент з розвитку мереж Docudays UA оголошує проведення Конкурсу серед постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA.


Мета Конкурсу: Мотивувати учасників набути нових умінь та навичок та використати наявні: досвід, практики та інструменти захисту прав людини та просування реформ задля залучення громади до вирішення нагальних проблем та активної участі у прийнятті рішень шляхом проведення адвокаційних заходів, метою яких стане зміна політик, практичних підходів, співвідношення сил, поглядів та відносин.    


Учасники Конкурсу: 

  • постійно діючі кіноклуби медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Заявки на участь у Конкурсі можуть подавати керівники/-ці або модератор(к)и відповідних кіноклубів. 

  • громадські організації, благодійні фонди, навчальні заклади різних ступенів, бібліотеки та інші організації, що планують чи вже знаходяться на етапі вирішення проблем шляхом реалізації адвокаційних заходів чи кампаній і готові набути в цьому нових знань та навичок, а також відкрити кіноклуб Docudays UA, щоб отримати можливість використовувати документальне кіно як інструмент залучення громади до активних дій.   

Етапи та умови Конкурсу: 


На першому етапі учасники/-ці мають заповнити аплікаційну форму та надіслати на електрону адресу: [email protected]. Аплікаційна форма включає:

  • опис проблеми, що планується вирішити шляхом реалізації адвокаційних заходів чи кампаній;

  • план та термін реалізації адвокаційних заходів чи кампаній;
  • коло партнерів, яких планується залучити до вирішення проблеми;
  • очікувані результати; 
  • розмір фінансової підтримки, необхідної для реалізації проєкту.

На другому етапі, після розгляду комісією отриманих заявок, за умови їх відповідності всім вимогам Конкурсу учасникам буде запропонована експертна підтримка відповідно до потреб проєкту (у форматі групових вебінарів, семінарів та індивідуальних консультацій), а також будуть виділені кошти на його реалізацію.


На третьому етапі будуть оцінені результати реалізації адвокаційних заходів або кампаній та визначений перелік переможців конкурсу.


Терміни подачі проєктної заявки:

  • 30.10.2020 ‒ 07.12.2020, (до 18:00 за київським часом).


Надання фінансової та експертної підтримки проєктів:

  • з 10.12.2020
відповідно до результатів розгляду проєктних заявок Конкурсною комісією.

Реалізація проєктів включно з поданням звітності:

  • 01.12.2020 – 15.06.2021

Бюджет конкурсу на 2020-2021 рік – 35 000 євро.


У рамках конкурсу буде підтримано до 50-ти проєктів адвокаційних заходів, що будуть реалізовані кіноклубами медіапросвіти з прав людини Docudays UA у співпраці з представниками громад та партнерськими організаціями.Середня сума фінансової підтримки - 500 євро. Максимальна сума підтримки одного проєкту 1000 євро. (Залежно від рівня складності кампанії та обґрунтування витрат).

 

Конкурсна комісія: складається з представників команди Мережі DOCU/CLUB та експертів з прав людини.


Визначення переможців:

  • 15.06.2021 – 15.07.2021


П’ятірку переможців буде визначено у наступних категоріях:

  • адвокаційний захід або кампанія, що допомогли вирішенню проблеми.

  • адвокаційний захід або кампанія, що згуртували громаду чи окремі групи населення задля захисту прав і просування інтересів.

  • адвокаційний захід або кампанія, до участі в яких було залучено найбільшу кількість зовнішніх партнерів, партнерських організацій або партнерів з Мережі DOCU/КЛУБ.

  • застосування інноваційних підходів до реалізації адвокаційного заходу або кампанії; 

  • кращий адвокаційний захід (або кампанія), реалізований підлітками (віком до 18-ти років) за підтримки менторів та експертів.

Нагородження переможців: 


Переможці конкурсу отримають можливість у вересні 2021 року у складі делегації Мережі DOCU/CLUB відвідати Чехію для знайомства та обміну досвідом із мережею кіноклубів фестивалю One World. 

Точні дати та тривалість поїздки буде узгоджено додатково - відповідно до епідеміологічної ситуації в Україні та Чехії.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським союзом та Національним фондом на підтримку демократії.  Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки