КОНКУРС НА КРАЩИЙ СЦЕНАРІЙ ПРОСВІТНИЦЬКИХ ЗАХОДІВ

Департамент розвитку Мережі Docudays UA оголошує проведення Конкурсу на кращий сценарій просвітницьких заходів, заснований на перегляді та обговоренні фільмів про права людини з колекції фестивалю Docudays UA. Конкурс відбудеться серед модераторів/-ок постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA.


6 травня 2020

Мета Конкурсу: створити можливість для модераторів та модераторок кіноклубів представити власноруч розроблені сценарії просвітницьких заходів з прав людини, що включають методику перегляду фільмів та їх модерованого обговорення, з використанням нових інструментів привернення уваги та занурення відвідувачів/-ок у тему дискусії задля поширення кращих практик впливу, стимулювання активного обміну досвідом між кіноклубами та розширення колекції сценаріїв просвітницьких заходів, доступних на нашому сайті.

 

Учасники Конкурсу: постійно діючі кіноклуби медіапросвіти з прав людини

Docudays UA.


Умови Конкурсу: учасники та учасниці конкурсу повинні обрати один фільм з переліку,  розробити до нього сценарій просвітницького заходу для однієї з цільових категорій відповідно до переліку:

  • учні;

  • студенти;

  • дорослі;

  • персонал пенітенціарної системи України та пробації;

  • засуджені, які перебувають в установах виконання покарань, та клієнти пробації.

До 26-го травня 2020 року включно надіслати його, через онлайн-форму, Департаменту з розвитку Мережі Docudays UA.


Конкурсна комісія: складається з представників Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).


Визначення переможців:

  • 10-го червня Конкурсною комісією буде визначено 15 авторів/-ок сценаріїв, які пройдуть у фінал конкурсу – по 3 у кожній із груп відповідно до цільової аудиторії заходу:

    • учні;

    • студенти;

    • дорослі;

    • персонал пенітенціарної системи України та пробації;

    • засуджені, які перебувають в установах виконання покарань, та клієнти пробації.

Модератор(к)и-фіналіст(к)и проведуть онлайн-обговорення обраних фільмів за власними сценаріями в онлайн-кіноклубі Docudays UA. Розклад показів буде погоджено з фіналіст(к)ами окремо. Глядачам буде доступна можливість оцінити якість сценаріїв та рівень роботи модераторів/-ок як експертів у правопросвіті. Ці оцінки буде враховано Конкурсною комісією під час визначення переможців.  

13-го липня 2020 року Конкурсна комісія оголосить 5 переможців Конкурсу, по одному в кожній категорії. 


Нагородження переможців: 

  • Фіналіст(к)и Конкурсу зможуть безкоштовно отримати індивідуальну консультацію вартістю до 1000 грн в обраного, відповідно до власних потреб, експерта з прав людини задля поглиблення своїх знань у цій сфері й покращення навичок модерування. Сценарії фіналістів Конкурсу будуть розміщені на нашому сайті.

  • Переможці конкурсу – автори кращих сценаріїв просвітницьких заходів, отримають грошові винагороди у розмірі 3000 грн кожен.     

Проміжні та остаточні результати Конкурсу будуть опубліковані на сайті Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, сайті Мережі кіноклубів медіапросвіти, а також на офіційних сторінках Docudays UA у соціальних мережах.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки