Кінопокази в межах Фестивалю Street Law
Цьогоріч уперше стартує онлайн-фестиваль практичного права Street Law. У межах події заплановані лекції українських та іноземних спікерів/-ок і тренерів, перегляд та обговорення двох фільмів з колекції кіноклубів Docudays UA, а також конкурс з розроблення правопросвітніх матеріалів. Фестиваль відбудеться  з 21 до 23 липня 2020 року включно та буде присвячений темі захисту прав  у сфері фінансових послуг.
17 липня 2020

Street Law запрошує студентів/-ок та кураторів/-ок юридичних клінік, учнів та вчителів, а також усіх, хто хоче дізнатися більше про права споживачів/-ок фінансових послуг. Фестиваль є частиною заходів Програми Асоціації «Інтерактивна правова просвіта Street Law» у межах Української Школи практичних знань з питань доступу до правосуддя, співзасновницею якої є Асоціація юридичних клінік України. 


Упродовж трьох фестивальних днів будуть представлені роботи фіналістів/-ок представників/-ниць 12-ти юридичних клінік України, які взяли участь у конкурсі з розроблення правопросвітніх матеріалів. Конкурсантів/-ок оцінюватиме професійне журі з представників Асоціації юридичних клінік та партнерських інституцій. Учасники та учасниці також зможуть голосувати за роботи та номінувати команди на приз глядацьких симпатій. Переможці та переможниці конкурсу отримають грошові винагороди, а також стильні та корисні призи, сувеніри, які зможуть одержати не лише призери, але й інші учасники. 

 

Окрім ознайомлення з конкурсними роботами, учасники Фестивалю зможуть прослухати сесії від національних та іноземних спікерів і тренерів з Польщі, Грузії, Сполучених Штатів Америки, а також  переглянути та обговорити дві документальні кінострічки про права людини із колекції кіноклубів Docudays UA. Зокрема, фільм «Інтернет-залежний», що занурить у життя реабілітаційного центру в Пекіні, куди прибувають на лікування троє місцевих підлітків. А також «Цвіт крізь сльози» – історія повсякдення китайських дітей, які займаються акробатикою та долають безліч труднощів, щоб виправдати надії родин. Докладніша програма Фестивалю буде оголошена в найближчі дні на сайті проєкту.

 

Зареєструватися до участі у Street Law можна за посиланням. Також для окремих сесій заходу та перегляду фільмів необхідно буде пройти окрему реєстрацію. Фестиваль відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в межах гранту, наданого Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору». Інформаційними партнерами заходу є: Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA, науково-популярний журнал Куншт, Освітній дім прав людини в Чернігові та Програма «Школа – територія прав людини», БО Восток SOS, БО «Українська фундація правової допомоги», Простір «Pro Bono» та Координаційний центр з надання безоплатної правової допомоги.

 

Street Law (Стріт Ло, Практичне право) – це підхід до викладання права простою і зрозумілою мовою за допомогою використання інтерактивних методик та інструментів. Зазвичай цільовою аудиторією програм Street Law є школярі. Програма вперше представлена на початку 70-х років 20 ст. у Сполучених Штатах Америки, проте в Україні юридичні клініки проводять заняття зі Street Law уже понад 20-ть років. Напрям Street Law визнаний одним із ключових та закріплений у Стандартах діяльності юридичних клінік України. 


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки