Кіноклубне літо на DOCUSPACE
З 5 липня і до кінця серпня  фільми з нашої нової 8 колекції можна подивитись на сайті docuspace.org. В межах «Кіноклубного літа на DOCUSPACE» на вас чекають не тільки перегляди, але правозахисні дискусії RIGHTS NOW! і улюблені Tête-à-tête. 
5 липня 2021

DOCUSPACE — це онлайн-кінотеатр, де можна дивитись креативне документальне кіно з України та світу, ретельно відібране командою Docudays UA.

 

«До 2014 року щоразу, коли закінчувався березневий фестиваль Docudays UA в Києві, ми засмучувалися: такі чудові, такі важливі для розуміння світу фільми не могли побачити люди в найвіддаленіших куточках України! Ми отримували сотні листів з проханнями показувати фестивальні фільми в різних містах і селах. Врешті-решт, разом з авторами цих листів ми почали створювати кіноклуби Docudays UA, збирати для них колекції найкращих фільмів із фестивальних програм різних років, — зазначає Алла Тютюнник, директорка Департаменту розвитку мереж Docudays UA. — Аби не призупиняти роботу онлайн-кінотеатру на літні канікули, ми вирішили поєднати можливості Мережі DOCU/CLUB, яка працює цілорічно, та DOCUSPACE.

 

Тематичні дискусії та зустрічі з режисерами в межах “Кіноклубного літа на DOCUSPACE” для модераторів кіноклубів (а це бібліотекарі, вчителі, викладачі вишів, юристи, громадські активісти) стануть справжніми майстер-класами, які допоможуть їм більш фахово проводити обговорення фільмів у своїх кіноклубах».

 

Щодва тижні у доступі з’являтимуться два фільми та дискусія на дотичну тему. Перегляд фільмів безкоштовний. З 5 до 18 липня ми говоритимемо про екологічну кризу, вплив перевиробництва товарів та споживацтва на природу. А у другій половині місяця звернемось до питання порушення особистої свободи, зокрема до проблеми торгівлі органами.

 

У липні на DOCUSPACE дивіться:

 

5–18 липня | «Вийшло з моди» (реж. Яаак Кільмі, Леннарт Лаберенц) та «Нульовий вплив» (реж. Лора Ґебберт, Джастін Шайн)

 

19 липня — 1 серпня | «Жінка в полоні» (реж. Бернадетт Туза-Ріттер) та «Історії про торгівлю органами» (реж. Рік Естер Бінсток)

 

У серпні:

 

2-15 серпня | «Китайські ван гоги» (реж. Юй Хайбо, Юй Тянкі Кікі) та «Проект "Бабця"» (реж. Балінт Ревес)

 

16-30 серпня | «Хороша смерть» (реж. Томаш Крупа) та «Ґвендолін» (реж. Рут Казерер)

 

Розклад онлайн-дискусій оголосимо незабаром.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки