Docudays UA у колоніях та навчальних закладах ДПтС України

Docudays UA та Державна пенітенціарна служба України створюютьпостійно діючі кіноклуби медіапросвіти з прав людини.

12 липня 2014

7 липня 2014 р. о 12.00 у приміщенні Державної пенітенціарної служби України (вул. Мельникова, 81, м. Київ) у рамках реалізації проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться підписання Меморандуму про взаєморозуміння між ДПтС України та фестивалем Docudays UA 

 

Меморандум про взаєморозуміння підпишуть голова Оргомітету фестивалю Docudays UA Світлана Смаль та Голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.


На зустріч також запрошені програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман та координатор кіноклубів Docudays UA в навчальних закладах ДПтСУ, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії науково-дослідного центру Інституту кримінально-виконавчої служби, підполковник внутрішньої служби Олег Дука; персонал апарату ДПтС України, відповідальний за подальшу реалізацію проекту.

 

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Державна пенітенціарна служба України створюютьпостійно діючі кіноклуби медіапросвіти з прав людини Docudays UA.


Такі кіноклуби будуть діяти при 10 установах виконання покарань та 5-ти навчальних закладах з підготовки персоналу для роботи в колоніях і СІЗО: в Інституті кримінально-виконавчої служби, Чернігівському юридичному коледжі ДПтС України, Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу ДКВС України, Дніпродзержинському училищі професійної підготовки персоналу ДКВС України, Хмельницькому училищі професійної підготовки персоналу ДКВС України.

 

У кіноклубах Docudays UA студенти, викладачі, працівники колоній та ув‘язнені матимуть змогу подивитися найкращі документальні стрічки про права людини з різних країн світу, обговорюватимуть їх з правозахисниками, експертами в різних галузях права, митцями тощо.

Автори проекту вже створили колекції фестивальних фільмів і отримали дозволи від власників на право багаторазових безкоштовних показів у кіноклубах. Зараз розробляються методичні посібники на допомогу керівникам кіноклубів, триває підготовка модераторів, формується мережа експертів з прав людини та правозахисників - вони братимуть участь у дискусіях та надаватимуть консультації організаторам цих кіноклубів.

 

Кіноклуби в закладах Державної пенітенціарної служби України є частиною проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який отримав фінансову підтримку від Європейського Союзу.

 

Створення кіноклубів Docudays UA та колекцій фільмів і методичних рекомендацій до них також підтримують Посольство Королівства Нідерланди та Фонд НЕД.

 

Виконавець проекту –  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я.

 

Партнери: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь», Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв, Донецька громадська правозахисна організація «Донецький меморіал», Чернігівська міська молодіжна громадська організація «Молодіжна альтернатива» (М'АРТ).

 

На 8 липня заплановано пілотні покази фільмів, обговорення та проведення інтерактивних заходів у Чернігівському юридичному коледжі та Інституті кримінально-виконавчої служби (м. Київ).

 

З питань акредитації ЗМІ на зустріч з нагоди підписання Меморандуму звертатися до Катерини Денисюк, начальника прес-служби ДПтС України: +38 044 207 36 30

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки