Громадська організація «Докудейз» та державна установа «Всеукраїнський молодіжний центр» підписали меморандум про партнерство
Стратегія з розвитку молодіжної політики-2030 в Україні спрямована на активізацію участі молоді в житті своєї громади та спільноти. Це дуже важливо і для Мережі кіноклубів медіапросвіти Docudays UA, тому ми шукали партнера, який поділяє наші цінності прав людини та опікується формуванням критичного мислення та громадянської активності в української молоді.
15 січня 2021

Ми впевнені, що завдяки кіноклубам Docudays UA, показам документального кіно та дискусіям на важливі теми ми даємо можливість швидко й ефективно досягти цієї мети.

 

Ми щиро раді, що 7 грудня 2020 року підписали Меморандум про партнерство і співробітництво з державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» і сподіваємося на плідну співпрацю.

 

«Важливо акцентувати, що ми давно слідкуємо за діяльністю ГО «Докудейз» та Мережі DOCU/CLUB, знаємо й захоплюємось досягнутими результатами. Також мали практичний досвід взаємодії з форматом документальних показів і бачили, який ефект «вау» це має на людей. Саме тому ми розуміємо, наскільки діяльність ГО «Докудейз» є важливою. Промодеровані покази, спільна дискусія та обговорення з експертами після фільму дають можливість осмислити побачене та актуалізувати проблеми, вкрай важливі для молодої аудиторії», — зазначив головний фахівець відділу розвитку молодіжної інфраструктури та молодіжних центрів ДУ «Всеукраїнський молодіжний центр».

 

 

Незабаром ми запланували розробити першочерговий план заходів з акцентом на реформу молодіжної політики та молодіжного активізму, що стане стартом проведення спільних правопросвітницьких подій. Євген Романович Бондаренко, директор державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр», взяв участь у круглому столі Мережі DOCU/CLUB 14 грудня 2020 року. Команда «Докудейз» отримала запрошення на стратегічну сесію команди «Всеукраїнський молодіжний центр» у січні — лютому 2021 року.

 

Менеджер з розвитку партнерських зв’язків Мережі DOCU/CLUB Дмитрій Лавріненко підкреслив: «Відкриття кіноклубів медіапросвіти на базі молодіжних закладів може стати поштовхом до посилення участі молоді в житті громад. Наш проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фокусується на підтримці ключових реформ, зокрема, реформи децентралізації. Таким чином, проведення кінопоказів на актуальну тематику та залучення експертів створюють середовище, де формується спільнота молодих активних однодумців для нагальних змін у громаді».

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки