Грані незламності: показ та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
19 лютого о 17:30 команда Мережі кіноклубів документального кіно DOCU/CLUB та Музей Майдану запрошують на перегляд та обговорення документального фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж»
14 лютого 2024

Фільм розповідає про Майдан 2013-2014 років як вибух пробудженої гідності, як ейфорію свободи, як біль усвідомлення ціни, як народження новітньої історії України. 


Команда ГО «Докудейз» звернулася до режисерів, що знімали український протест, і попросила надати їхні найкращі кадри. Епізоди майбутніх фільмів про Євромайдан склалися у хроніку українського протесту. Глядачі зможуть через документальне кіно прожити ці три місяці боротьби, відчути та побачити революцію очима авторів фільму. 


Режисери фільму: Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Юлія Гонтарук, Роман Бондарчук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стойков.


До участі в обговоренні фільму запрошені: 

  • Володимир В’ятрович - історик, громадський діяч та політик 

  • Євгенія Закревська - адвокатка родин Небесної Сотні, військовослужбовиця ЗСУ 

  • Юрій Журавель - музикант, художник 

Модеруватиме дискусію Ольга Бабчук, журналістка, комунікаційна менеджерка Мережі DOCU/CLUB ГО «Докудейз».


Зустрічаємось 19 лютого о 17:30 в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану (Київ, майдан Незалежності, 18/2, Будинок профспілок, 2-й поверх).

 

Показ фільму відбудеться до 10-ї річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.


Вхід вільний за умови реєстрації на подію: https://forms.gle/p8nTjNMFAqYPQo6PA.


Найближче укриття – підземний перехід та станція метро «Майдан Незалежності».


Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.


Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації й не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.

 



Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки