У Кіноклубі DOCUDAYS UA «вирощували метеликів мрій»

У межах Кіноклубу медіа-просвіти з прав людини DOCUDAYS UA, юнаки з державної установи «Кременчуцька виховна колонія» переглянули та обговорили документальну стрічку «Чемпіонка», режисера з Угорщини Мате Барта.

14 жовтня 2020

Глядачі фільму стали свідками тернистого шляху молодої ромки Ванеши. Героїня готується до головної події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але за допомогою тренерки, щоденної праці над собою та віри у власні сили вона досягне мети.

 

 

Перед переглядом фільму модератори запропонували вихованцям записати три риси характеру, які допомагають долати життєві труднощі та досягати успіху. Хлопці презентували один одному виконані завдання.

 

 

Після перегляду учасники обговорювали фільм і дискутували на тему побаченого. Наприклад, які думки та внутрішні слова сприяли подоланню перешкод Ванеши? Чи важливою для головної героїні стала підтримка інших? Яка поведінка дівчини допомогла їй подолати смугу перешкод?

 

 

Юнакам запропонували поділитися один з одним та з модераторами своїми успіхами. Для когось це успіхи у навчанні, для когось – у музиці, деякі пишаються здобутками у спорті, хтось із юнаків згадав свої досягнення у праці.

 

Наприкінці хлопці «виростили метеликів мрій та досягнення мети» та подумки подумали про власні кроки, які потрібно зробити, аби досягти поставленої цілі. Мрії – це чудово, особливо коли вони здійснюються. У реальності бажання можуть роками не відбуватись, особливо якщо не мають продуманого плану виконання. Будь-які нереалізовані плани можуть стати реальністю, якщо йти до мети маленькими кроками.

 

 

«Документальна стрічка спонукала юнаків іти вперед до досягнення цілей, власними руками будувати щасливе майбутнє, знайти своє місце в житті та сповна реалізувати власні творчі й професійні можливості», -  наголосив начальник колонії Олександр Сайко.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським союзом та Національним фондом на підтримку демократії.


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки