Документальне кіно для підлітків

Олена Шульга, керівниця Мережі DOCU/CLUB та Анна Корж, режисерка, продюсерка, кураторка Студії документального кіно для підлітків під час 17-го Docudays UA, записали лекцію «Документальне кіно для підлітків».

 


14 січня 2021

Лекція буде корисна не тільки вчителям(-кам), які працюють з підлітками, а також тим, хто тільки стає на шлях документального кіно.

 

«Документальні фільми — це універсальні правдиві історії, які створюють зв’язок між часом, місцем, культурою та поведінкою. Вони допомагають зрозуміти світ та наблизитися до чогось, набагато більшого, ніж ми самі. Освітній журналіст Марк Філіпс говорить, що «сучасне покоління сфокусоване на кіно та відео, і ми маємо використовувати це, а не засмучуватися через це».

 

Сторіс в фейсбуці чи інстаграмі, відео, які підлітки знімають для TikTok, це все фіксація життя, яким воно є, тож сучасні діти набагато ближче до розуміння документальних фільмів, ніж нам може здатися на перший погляд.

 

В межах цієї лекції, ми з моєю колегою Анною Корж спробуємо поділитися тим, як же дивитися, обговорювати документальне кіно разом з дітьми та, навіть, як підлітки можуть створити свій перший документальний фільм», - прокоментувала Олена Шульга, керівниця Мережі DOCU/CLUB.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

 

Проєкт Гуртобус/Community Culture Bus створений культурним фондом IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. у співпраці з U.S. Embassy Kyiv Ukraine.
Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки