Docudays UA-2020 відбудеться онлайн

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA переходить в онлайн! Цьогоріч дивитися фестивальні стрічки, брати участь у правозахисних дискусіях і майстер-класах відомих режисерів та режисерок зможуть не лише кияни, а й уся Україна. 17 Docudays UA відбудеться в мережі з 24 квітня до 3 травня.

7 квітня 2020

Docudays UA стане першим українським кінофестивалем, що відбудеться онлайн. З 24 квітня до 3 травня включно Docudays UA підготував для вас 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на нашій платформі DOCU/SPACE. Для нас це рішення сповнене викликів та експериментів: ми будемо першим українським кінофестивалем, який відбудеться онлайн. Відтак долучитися до Docudays UA-2020 зможуть не лише киян(к)и, а й уся Україна.


Нагадуємо, що 17 Docudays UA присвячений темі дорослішання. У контексті державної політики ми пропонуємо розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань. Ми хочемо підтримати наших глядачів та глядачок, тож усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За бажанням, можна зробити внесок за перегляд довільною сумою.

Команда Docudays UA дякує всім донорам та партнерам, режисерам та режисеркам фестивальних стрічок за солідарність та сприяння у втіленні цього амбітного рішення. Тож під час карантину ми пропонуємо вам прожити новий, абсолютно непересічний досвід віртуальних відвідин Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини. Залишаймося вдома, аби дивитися та обговорювати документальне кіно разом із нами.

Фестиваль матиме три основні компоненти:

І. Публічні онлайн-трансляції на сайті docudays.ua правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій DOCU/КЛАС, а також розмов про життя і про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями.

ІІ. Віртуальний кінотеатр DOCU/SPACE, де буде можливість переглянути понад 50 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня до 10 травня.  

ІІІ. Ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: Ukrainian Doc Preview – презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена у партнерстві з Українським інститутом, а також Meet Professionals – цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

Також глядачі та глядачки зможуть зареєструватися до дистанційного спілкування з «книгами» в Живій Бібліотеці. У підлітків з різних куточків України буде можливість взяти участь в Онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРІ власні документальні стрічки про життя на карантині. 

 

За тиждень буде опубліковано детальну програму та розклад фестивальних онлайн-трансляцій. Інформацію про фестивальні абонементи та індустрійні акредитації буде надіслано їхнім власникам/-цям на пошту. Детальніше про правила та цьогорічний онлайн-формат читайте на сайті Docudays UA за цим посиланням.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки