DOCU/КЛУБи на Docudays UA-2020: дискусія за ранковою кавою.

Торік, у межах фестивалю ми влаштовували дискусію, де обговорювали дотримання авторських прав у кіноклубах і розповідали, як влаштована робота Мережі й створення колекцій фільмів. Ми не відступаємо від традицій: цьогоріч одна з подій правозахисної програми Docudays UA-2020 також відбудеться з DOCU/КЛУБами. 

22 лютого 2020

Формат зустрічей за кавою уже декілька років працює на Docudays UA як майданчик для обговорень важливих питань у неформальній атмосфері. Протягом фестивального тижня усі охочі збираються у затишному кафе головної локації, аби поспілкуватися з експертами й експертками, правозахисниками й правозахисницями, а також окремо з режисер(к)ами. Серед тем, які обговорювали у межах події, були різні темі, зокрема: захист персональних даних, війна і діти на Донбасі, гендерно обумовлене насильство та вплив руху #metoo на український контекст і соціальні норми, що виправдовують насильство та звинувачують жертву. У обговоренні брали участь координатор(к)и напрямків правозахисних організацій, експерт(к)и з протидії дискримінації, журналіст(к)и, аналітикині та психологи, та інші спеціаліст(к)и.

 

DOCU/КЛУБи вже тривалий час працюють при правозахисних організаціях, серед яких Центр громадянських свобод, громадська організація "Трудові ініціативи", "Освітній дім прав людини" У Чернігові, де стають частиною освітньої програми та посилюють громадянську активність. А також, звісно, дарують унікальні миті співпереживання й щирих розмов у колі однодумців. На цьогорічну каву з кіноклубами завітає кіноклуб Docudays UA, який уже понад рік активно працює при відомій правозахисній організації ZMINA.Центр прав людини та організовує покази в мистецьких інституціях: Pinchuk Art Centre та IZONE. Під час події буде можливість дізнатися як за допомогою документального кіно обговорювати складні теми з різними аудиторіями.

 

Коли: 21 березня, 10:30

 

Де: кінотеатр "Жовтень", кафе "Гастроль". (1-й поверх)

 

Учасниці:


Алла Тютюнник, директорка департаменту розвитку Мереж Docudays UA, правозахисниця

Тетяна Печончик, правозахисниця, голова Центру інформації про права людини

Єлізавета Сокуренко, журналістка та модераторка кіноклубу Docudays UA при Центрі інформації про права людини.

 

Запрошуємо на кавування всіх закоханих у документальне кіно, а також тих, хто цікавиться, як за допомогою фільмів і дискусій знайти нові інструменти порозуміння!

 

Чільне фото — Микита Юрєнєв, Ранкова кава з режисерами на фестивалі документального кіно Docudays UA 2019


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки