До Дня Незалежності України чугуївці дивились документальні стрічки

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України кіноклуб Docudays UA «ДУМАй!» при громадській організації «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА», запросив жителів і гостей Чугуєва на вечірній кінопоказ українських короткометражних документальних фільмів з добірки кіноклубів Docudays UA.

27 серпня 2021

Кінозал відбувся під відкритим небом – у міському сквері Захисників Вітчизни. Юрій Чумак, модератор кіноклубу медіапросвіти Docudays UA «ДУМАй!», комунікатор Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги запропонував до уваги глядачів короткометражні стрічки про сучасну Україну:

Особливо відгукнувся учасникам заходу останній фільм, адже в ньому розповідається про волонтерів і волонтерок, які активно допомагають українським військовим в умовах неоголошеної «гібридної війни».

 

 

Кадр з фільму «Південний кордон»

 

Голова Чугуївської міськрайонної громадської організації «Наш вибір» Олег Посунько  розповів, що представники організації з 2014 року постійно бувають на передовій, доставляючи нашим бійцям продукти та спорядження. А також – листи та передачі від мешканців Чугуївщини, які висловлюють щиру підтримку захисникам України.

 

У паузах між кінострічками свої вірші читала відома місцева поетеса Ксенія Яковенко. Запам’яталася рядки з її поезії:

 

«Вірші – це витвір безумовних почуттів,

Спокутих пахощами лісу на світанку.

Вони як промені, які завжди хотів

В своєму серці зберігати від уламків»...


Враженнями від кінопоказу поділився Іван Луганський, відеограф: «Уже не перший раз ми були на заході від Docudays UA. Цікаво було спостерігати за реакцією людей, які проходили по скверу: багато хто зупинявся і теж починав дивитися фільми… Docudays UA – це завжди захопливо та незвично!».

 

 

Фото з архіву  кіноклубу Docudays UA «ДУМАй!»

 

Після показу всі охочі отримали пам’ятки від державної системи безоплатної правової допомоги.

 

Захід відбувся у співпраці з Чугуївським місцевим центром з надання БВПД та ГО «Наш вибір». За організаційної підтримки Чугуївської міської ради та Культурного центру «Імідж».

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

 

Георгій Кобзар


Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки