Під час міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» можна відвідати відкриті покази та обговорення документального кіно від Мережі DOCU/CLUB!
Організатор(к)и кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA приєднуються до міжнародної кампанії «16 днів проти насильства». Буде проведено низку тематичних кінопоказів та дискусій на тему протидії насильству в різних куточках України, до яких будь-хто може долучитися (розклад на сайті Мережі DOCU/CLUB). У світі також тисячі державних і громадських організацій об’єднують свої зусилля задля спільної мети: поглибити розуміння щодо форм прояву насильства та підвищити обізнаність про інструменти попередження і захисту від нього. Україна приєднується до всесвітньої акції «16 днів проти насильства» вже з 2001 року.
25 листопада 2020

Кампанія починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, та завершується 10 грудня, у Міжнародний день прав людини. Дати міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» вибрані не випадково. Ці дати поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, тому що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. 


У кампанію «16 днів проти насильства» також входять такі дати, важливі для громадянського суспільства: 1 грудня — Всесвітній  день боротьби зі СНІДом, 2 грудня — Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня — Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня — Міжнародний день волонтера, 6 грудня — Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі, 9 грудня — Міжнародний день боротьби з корупцією.


Через показ тематичних фільмів та їх обговорення з активіст(к)ами Мережа DOCU/CLUB хоче зробити свій внесок у протистояння насильству у світі та Україні. Участь у таких міжнародних кампаніях привертає увагу громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Ми хочемо сформувати нетерпиме ставлення до насильства в українському суспільстві.


Також до 7 грудня Мережа кіноклубів Docudays UA проводить конкурс мікрогрантів на адвокаційні проєкти з використанням кінопоказів та обговорень документального кіно «DOCU ДІЄ». Кожного відібраного учасника(-цю) буде підтримано на сумму до 1000 євро в рамках програми «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!»  за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду на підтримку демократії. Ви можете зробити свій внесок у адвокацію важливих тем прав людини через покази та обговорення документального кіно.


Проєкт «Мережа DOCU/CLUB – за реформи!» фінансується Європейським союзом та Національним фондом на підтримку демократії. 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки