10 років Гідності та Свободи. Показ та обговорення фільму “Крим SOS”.
У четвер, 23 листопада, о 18.00 команда Мережі кіноклубів документального кіно DOCU/CLUB та Музей Майдану запрошують на перегляд та обговорення документального фільму “Крим SOS” режисера Сергія Лисенка.
21 листопада 2023

КримSOS – це громадська ініціатива, створена для висвітлення подій, які відбуваються в Криму у зв’язку з його незаконною анексією росією. 27 лютого 2014 року, у перший день російської окупації півострова, активісти Таміла Ташева, Севгіль Мусаєва та Алім Алієв створили сторінку Крим SOS у фейсбуці, щоб надавати оперативну та перевірену інформацію про ситуацію в Криму. Згодом організація почала займатися наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам із Криму і Сходу України.


Фільм “Крим SOS” входить до альманаху “Енциклопедія Майдану”, який розповідає про ініціативи, що виникли під час Революції Гідності, та про їхню діяльність після початку російсько-української війни.


Режисер Сергій Лисенко зафіксував на камеру перші місяці роботи громадських активістів. Загалом за час своєї діяльності КримSOS надала підтримку сотням тисяч громадян із Криму і Сходу України.


Про ситуацію в окупованому Криму зараз, про репресивну політику загарбників щодо кримчан, про підтримання зв’язків півострова з материковою Україною йтиметься під час обговорення фільму. 


Участь у обговоренні візьмуть співзасновник громадської організації “Крим SOS”, заступник генерального директора Українського інституту, журналіст та правозахисник Алім Алієв, адвокатка, менеджерка ГО “Крим SOS” з національної адвокації Анна Рассамахіна та режисер фільму, військовослужбовець ЗСУ Сергій Лисенко.


Модеруватиме дискусію Марія Цип’ящук, координаторка та юристка громадської приймальні УГСПЛ у Рівному, модераторка кіноклубу Docudays UA “Права людини крізь об’єктив”.


Зустріч відбудеться 23 листопада о 18.00 в Національному центрі “Український Дім” за адресою: Хрещатик, 2.


Захід організований у рамках підготовленого до 10-ї річниці Революції Гідності виставкового проєкту “МАЙДАН: НАРОДЖЕННЯ МРІЇ. ПЕРШИЙ БІЙ”, який розповідає про Євромайдан та відтворює його атмосферу.


Вхід вільний. 

 

Розвиток Мережі DOCU/CLUB фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France.

Думки, висновки чи рекомендації належать авторам/авторкам та упорядникам/упорядницям цієї публікації і не обов’язково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автори/авторки та упорядники/упорядниці.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки