Історії про боротьбу за місто. Docudays UA на URBAN FEST у Рівному

Спеціальні покази рівненського кіноклубу Docudays UA «Права людини крізь об’єктив» у межах фестивалю міської культури та урбаністики в Рівному «URBAN FEST. Rivne». 

11 травня 2017

13 та 14 травня в рамках «URBAN FEST. Rivne» Docudays UA покаже спеціальну програму, до якої увійшов один із кращих фільмів цьогорічної спецпрограми «ОБРАЗ МІСТА» фестивалю – «Audience Emancipated».

 

Фільм «Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр “Емек”» режисерів Емека та Істанбула Бізім – не лише історія протестів проти знесення історичної будівлі кінотеатру в Стамбулі – легендарного місця для багатьох кінематографістів і мешканців району Бейоглу. Це й боротьба проти комерціалізації публічного простору й проти того, як його привласнює великий капітал.

 

Це спільний показ Docudays UA та рівненського кіноклубу Docudays UA «Права людини крізь об’єктив» у межах фестивалю міської культури та урбаністики в Рівному «URBAN FEST. Rivne». Основна мета цього фестивалю – долучити мешканців міста до розбудови й перетворень простору, у якому вони живуть.

 

Напередодні, 13 травня, тут також покажуть дві короткометражні стрічки з кіноклубної колекції Docudays UA: «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу» режисерки Ельс ван Дріль та «Край електросміття» режисера Девіда Феделя.

 

Рівненський кіноклуб Docudays UA діє від громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Рівному. Партнером кіноклубу є інформаційний простір InfoHub, де й відбуваються регулярні покази кожної другої неділі.

 

13 травня, 19:00

InfoHub (вул. Словацького, 3а)

«Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу» (реж. Ельс ван Дріль)

«Край електросміття» (реж. Девід Федель).

Після показу відбудеться обговорення за участі експертів-екологів. Вхід вільний.

 

14 травня, 19:30

внутрішній дворик InfoHub (вул. Словацького, 3а)

«Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр “Емек”» (реж. Емек та Істанбул Бізім).

Спеціально запрошеним експертом для цього кінопоказу є громадський активіст та культурний іноватор, голова правління організації «СТАН» Ярослав Мінкін. Вхід вільний.

 

Чільне фото: «Audience Emancipated: Боротьба за кінотеатр “Емек”» (реж. Емек та Істанбул Бізім)

Наступні покази кіноклубу відбудуться 28 травня, 11 та 25 червня. 

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки