Фільми та дискусії: травень у київських кіноклубах Docudays UA.

Тим, хто лишається в Києві, пропонуємо доповнити травневі свята свіжими кіновраженнями та завітати на покази до кіноклубів Docudays UA.

7 травня 2019

Починаючи із завтрашньої середи, кожен тиждень в київських кіноклубах Docudays UA демонструватимуть і обговорюватимуть  із експерт(к)ами та глядач(к)ами стрічки з нової колекції. Усі покази тематично пов`язані із проблемами та викликами сучасного міста та громадянства. 

 

8 травня, о 19.00 у DOCU/КЛУБі при Київській школі прав людини та демократії і Центрі Громадянських Свобод (Center for Civil Liberties) показиватимуть дві стрічки про вибори. Короткометражну Кава vs. Шашлики, українського режисера Дмитра Бурка та повнометражну Голосуйте за мене, будь ласка, китайського режисера Вейдзюнь Чена. Осмислити нещодавні події та обговорити питання, поставлені в стрічках можна буде разом із політтехнологом Олександром Корнієнко. Реєстрація – за посиланням.

 

кадр зі стрічки колекції кіноклубів «Майже святий», режисер: Стів Гувер.

 

Наступної середи, 15 травня, о 19.00 у DOCU/КЛУБі при ZMINA. Центр прав людини покажуть «Майже святий», стрічку Стіва Гувера, що тримала Гран-прі фестивалю авторського документального кіно «Артдокфест» та очолилила список найбільш впливових документальних кінокартин з усього світу за версією міжнародної організації Social Impact Media Awards (SIMA).  Фільм розповідає історію засновника дитячого реабілітаційного центру «Республіка Пілігрим», який рятує безпритульних та наркозалежних дітей, надаючи їм можливість іншого життя. Одразу після показу відбудеться обговорення за участі Алли Мельник, керівниці проекту «Street power», який допомагає підліткам з вразливих груп, у ВБО «Конвіктус Україна».  Кінопоказ відбудеться в Українському Інституті Майбутнього (м.Київ, вул.Гончара 65). Реєстрація на подію – тут.  

 

А 22 травня, у той самий час, DOCU/КЛУБ при Київській школі прав людини та демократії і Центрі Громадянських Свобод (Center for Civil Liberties) знову проведе подвійний показ. Організатор(к)и пропонує тим, хто справді любить своє місто, дивитися та говорити і про його найбільші проблеми, незаконні забудови. Обидві стрічки події присвячені активістській боротьбі: Все йде за планом, режисера Миколи Дондюка, і Ти, бл*, рота закрий, режисерки Таїсії Кутузової. Останній фільм завершений в 2019 році і  у рамках проекту «Civil Pitch: фільми громадської активності» за підтримки Міжнародного кінофестивалю документальних фільмів про права людини Docudays UA, PACT, USAID. Зареєструватися можна за цим лінком.

 

Радимо поквапитися, адже кількість місць обмежена!

Чільне фото – кадр зі стрічки колекції кіноклубів Кава vs Шашлики, режисер: Дмитро Бурко.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки