Проведи 8 березня з Мережею DOCU/CLUB

У міжнародний день боротьби за права жінок пропонуємо вам альтернативне святкування завітати в Онлайн-кіноклуб Docudays UA на перегляд та обговорення документальної стрічки «Чемпіонка». Для участі необхідна реєстрація https://cutt.ly/wlxpZ2C.


 

4 березня 2021

Подія відбуватиметься в межах HeForShe Arts Week 2021, яка проводиться організацією UN Women Ukraine вчетверте. Рух HeForShe, започаткований ООН Жінки – це глобальний рух солідарності на підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін.

 

Фільм «Чемпіонка» - це історія ромської дівчини з маленького містечка, яка готується до головної події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, та чи досягне дівчина своєї мети? Дізнайтеся під час перегляду.

 

Після показу стрічки Альона Глазкова, модераторка кіноклубу при Громадській організації «Простір Ідей», проведе обговорення фільму та дискусію із експерт(-к)ами про гендерну рівність в освіті, про нівелювання гендерних стереотипів, зокрема, у спорті, та підтримку жінок чоловіками.

 

Запрошені експерт(-к)и:

  • Сергій Горбачов, освітній омбудсмен.
  • Олександр Фомічов, ліцензований дитячий футбольний тренер, співзасновник кампанії #ФутболДляНеї та освітньої ініціативи #СинергіяЛідерок, виконавчий директор благодійної організації «Ліга Толерантності».
  • Дар'я Полтавська, директорка НВК «Гелікон» (м. Миргород), тренерка програми «Демократична школа».
  • Володимир Яковенко, співзасновник Молодіжної агенції з адвокації ромської культури «АРКА», член оргкомітету «Форуму ромської молоді».
  • Світлана Жаворонкова, експертка з ґендерної рівності.

 

Проєкт «Мережа DOCU/CLUB — за реформи!» фінансується Європейським Союзом та Національним фондом на підтримку демократії.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки