Презентація CIVIL PITCH: фільми громадської активності для правозахисників і громадських організацій
У суботу, 9 грудня, відбудеться презентація «CIVIL PITCH: фільми громадської активності» для правозахисників і громадських організацій в рамках Національної правозахисної НЕконференції. Подія почнеться о 13.00 в готелі «Русь» за адресою:  Київ, Госпітальна 4.
8 грудня 2017

PR-коодинатори програми «CIVIL PITCH: фільми громадської активності» розкажуть представникам громадських організацій про нову програму Docudays UA та Goethe-Institut в Україні, яку започатковано для того, щоб об’єднати документалістів та активістів громадського сектора.

 

Презентація відбудеться під час Національної правозахисної НЕконференції, на якій зберуться представники громадських організацій із Києва та регіонів, органів державної влади, а також міжнародних структур. Захід відбудеться в форматі майстерень,на яких обговорюватимуться актуальні проблеми прав людини і громадянських свобод. 

Організатори події: Центр громадянських свобод і Правозахисний порядок денний.


 

 

 

 

«CIVIL PITCH: фільми громадської активності» — унікальний для нашої країни формат. Світова практика вже довела, що, об'єднавши зусилля документалістів(-ок) та активістів(-ок) громадського сектору, можна створити фільми, які стануть каталізаторами глибоких змін у суспільстві. 

 

“Ми мали досвід організації тренінгів та пітчінгів для режисерів(-ок) на різні теми: від нових історій про сучасну країну до таких важливих та важких тем як довготривалі наслідки збройних конфліктів на цивільне населення, – розповідає Дар'я Бассель, координаторка програми. – Цього разу ми відкриваємо новий для України формат. Ми знаємо, що громадський сектор має неймовірні історії, а також доступ до унікальної інформації. Тим часом документалісти саме ті люди, хто може створити з цих історій кіно, яке спонукатиме до змін тебе, твоєї громади, твого міста чи країни. До того ж участь у такому конкурсі стане гарним трампліном у велике кіно. А ми зі свого боку створимо всі умови для плідного розвитку проектів”.

 

Усі учасники програми зустрінуться зі знаними професіоналами європейської кіноіндустрії та отримають консультації по своїх проектах. Також пройдуть два тренінги протягом березня, де, об’єднавшись в команди, навчаться пітчінгувати свої проекти, і створювати за допомогою фільмів ефективні кампанії задля змін у суспільстві.

 

Фінальним етапом програми стане пітчінг і автори кращих проектів отримають грошові призи на виробництво стрічок. А ОГС, які стануть переможцями конкурсу, зможуть використовувати створені фільми у своїх кампаніях.

 

Дедлайн подачі заявок – 1 лютого. Про умови участі детальніше читайте тут.

 

фото: Наталка Дяченко

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки