Кава з кіноклубами Docudays UA на форумі Асоціації юридичних клінік.
Продовжуємо розповідати про можливості неформальної освіти організаціям та ініціативам, які займаються правопросвітою.
7 жовтня 2019

На початку жовтня ми розповідали працівникам/-цям юридичних клінік України про те, як працюють інструменти неформальної освіти. Зустріч відбулася у форматі «Кава з кіноклубами Docudays UA» у межах З’їзду-конференції Асоціації юридичних клінік України.


Дводенний захід, який приймав Білоцерківський національний аграрний університет, зібрав близько 50 учасників/-ць. У програмі обговорення були організаційні та страгегічні питання, презентація нової айдентики, робота над напрямком «Захист прав споживачів фінансових послуг», обговорення ініціатив для юридичних клінік у партнерстві, а також розвиток юридичних клінік у форматі творчих майстерень та інтерактивів.


«Кава з кіноклубами Docudays UA»  пройшла в перший день, в форматі вільної презентації проекту для охочих дізнатися більше про неформальну правопросвіту. Головним фокусом розмови стала унікальність інструментів DOCU/КЛУБів: посилення діалогу про права людини завдяки документальному кіно світового рівня, дискусії, та розробленими для неї методичними матеріалами. А також принцип невимушеної атмосфери обговорення, коли кожен чи кожна може почуватися в безпеці, вільно висловлювати свою думку, дізнаватися нове.


Співрганізаторка заходу, Марія Цип`ящук, зазначила:


«Нам було надзвичайно приємно від того, який інтерес у багатьох учасників З'їзду викликала імпровізована кава-презентація кіноклубів документального кіно про права людини Docudays UA. Також, ми переконані, що це буде цікаво не лише учасникам/учасницям заходу, але й лідерам усіх юридичних клікнік – адже співпраця, або навіть відкриття власного DOCU/КЛУБу – це унікальний засіб якісної, змістовної правової просвіти». 

 

Асоціація юридичних клінік України — громадське об’єднання, діяльність якого спрямована на розвиток юридичної клінічної освіти та розбудову мережі юридичних клінік. Місією Асоціації юридичних клінік України є забезпечення функціонування якісних юридичних клінік в системі вищої юридичної освіти України. 

 

Чільне фото — Роман Шаламов, Кава з режисерами на DOCUDAYS UA-2019.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки