Пам'яті Миколи Івановича Коробка
18 років тому в Києві відбувся перший Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. А через 2 роки невтомний просвітитель, правозахисник і захисник живої природи Микола Іванович Коробко провів покази документальних стрічок у Кривому Розі – він став одним з перших творців Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 
1 квітня 2021

Минулого літа на зустрічі регіональних координаторів Мандрівного фестивалю він з гордістю розповідав про це в колі друзів. Восени провів свій 16-й Мандрівний у рідному місті. Мав багато планів, чекав закінчення локдауну, чекав зустрічі наживо з колегами в Києві.

 

А 30 березня Микола Іванович Коробко несподівано покинув цей світ.

 

Він багато встиг зробити для народу України: боровся за її незалежність, був народним депутатом України першого скликання (1990-1994 рр), брав участь у створенні Конституції, був активістом депутатського об’єднання «Народна рада», членом парламентської Комісії у питаннях екології та раціонального природокористування.

 

Фото з архіву Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA


Був одним із засновників і тривалий час очолював Всеукраїнську екологічну асоціацію «Зелений світ», співзасновником всеукраїнської громадської організації «Спілка офіцерів України», керівником Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка з 2000-го року, а також ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство» і брав участь у багатьох інших правозахисних організаціях. Був членом керівних органів Української Гельсінської спілки з прав людини у різний проміжок часу, допомагав розвиватися Спілці й сприяв появі багатьох правозахисних ініціатив.

 

Ми, команда ГО «Докудейз», Міжнародного фестивалю Docudays UA, Мережі Мандрівного фестивалю та Мережі кіноклубів медіапросвіти з прав людини глибоко сумуємо з приводу втрати нашого мудрого досвідченого друга – борця за ідеали демократичного суспільства та висловлюємо щире співчуття родині Миколи Івановича.  

 

Команда Docudays UA.

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки