Освітній фест прав людини у Чернігові

Освітній дім прав людини пропонує провести літо з користю та відвідати фестиваль, присвячний правам людини. Організатор(к)и події готують насичену програму, яку буде поділено на три тематичні блоки. Також у планах багато інших активностей: перегляд фільмів з колекції Docudays UA, майстер-класи, екскурсії містом, факультативні тренінги та відпочинок у затишному місці в колі однодумців.

25 червня 2018

Освітній фест прав людини відбудеться з 28 липня по 5 серпня, поблизу Чернігова, у селищі Количівка. Гасло цьогорічної події «Дім — це ми». Фестиваль фокусуватиметься на творчому просуванні та популяризації прав людини. Підтримка надається Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія та Фундацією домів прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».


Програма фестивалю буде орієнтуватися на три тематичні блоки:

 

– Міжнародне право прав людини: сучасні виклики та загрози;

– Дискримінація та насильство на ґрунті ненависті в українському суспільстві та шляхи їх подолання;

– Запровадження в Україні комплексної освіти з прав людини в школах та університетах.

 

 

 

Більше деталей про спікер(ок)ів події незабаром з`явиться на сайті проекту. Також пройдуть тематичні заходи до річниць Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», Декларації про права та обов'язки окремих осіб, груп і органів суспільства заохочувати і захищати загальновизнані права людини та основні свободи, а також Загальної Декларації прав людини.

 

Під час Фесту учасники зможуть поглибити знання з окремих аспектів прав людини, подискутувати та обговорити актуальні правозахисні питання, обмінятися досвідом з іншими учасни(ця)ками та спікер(к)ами, познайомитися з новими друзями та партнерами, відпочити у затишному місці та гарно провести час у колі однодумців.

 

 

Також запланована велика неформальна частина: перегляд фільмів з колекції Docudays, екскурсії до Чернігова, ранкові заняття з йоги, творчі та спортивні майстер-класи, прогулянки до Десни та озера, музичні вечори, тематичні вечері та конкурси, сувеніри. Учасни(ці)ки зможуть самостійно ініціювати проведення факультативних тренінгів.

 

Для участі необхідно заповнити анкету до 15 липня. До 19 липня аплікант(к)и отримають е-mail запрошення із детальною логістичною інформацією. Також є можливість долучитися до волонтерської команди фестивалю. Решту деталей про умови проживання, розмір багодійного внеску на розбудову організації та стипендії для учасни(ць)ків – шукайте на сайті проекту.

 

Подробиці та новини можна буде знайти також на сторінці події.

 

Фото: з архіву Освітнього фесту прав людини-2017.            

Всi новини
Якщо ви бажаєте у своїй повсякденній практиці використовувати колекцію документальних фільмів Міжнародного кінофестивалю Docudays UA, запрошуємо долучитися до мережі постійно діючих кіноклубів медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.
Створити кiноклуб
за підтримки